Στο πλευρό της Κύπρου η Γαλλία για το θέμα των αγνοουμένων

Τη στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για επίλυση του θέματος της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων και την ετοιμότητά της να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, εξέφρασε η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο Isabelle Dumont στον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν, τη Δευτέρα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, κατά τη συνάντηση, ο κ. Φωτίου ενημέρωσε την κ. Dumont για θέματα των αρμοδιοτήτων του και αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες που καταβάλλονται για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.
 
«Ο κ. Φωτίου σημείωσε τα προβλήματα που προκύπτουν από τη στάση της Τουρκίας στο θέμα της επίλυσης αυτού του ανθρωπιστικού ζητήματος και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη μείωση του ρυθμού ανεύρεσης λειψάνων για σκοπούς ταυτοποίησης δυσχεραίνοντας έτσι το έργο της ΔΕΑ», αναφέρεται.
 
Ο Επίτροπος Προεδρίας, προστίθεται, ζήτησε τη συνδρομή της Γαλλίας, μέσω της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να ασκηθεί πίεση προς την πλευρά της Τουρκίας να συμβάλει εποικοδομητικά στην επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος.
 
Συγκεκριμένα ο Επίτροπος Προεδρίας τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να δώσει απρόσκοπτη πρόσβαση σε στρατιωτικές ζώνες, όλες τις πληροφορίες από τα στρατιωτικά της αρχεία, καθώς επίσης και πληροφορίες για τους χώρους ταφής  που επανατάφηκαν λείψανα που σκόπιμα μετακινήθηκαν από τους πρωτογενείς χώρους ταφής.
 
Επιπρόσθετα, ο Επίτροπος Προεδρίας συζήτησε με την κ. Dumont το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα διασποράς.
 
«Από την πλευρά της, η κ. Dumont υπογράμμισε τη στήριξη της χώρας της στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για επίλυση του θέματος διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, εκφράζοντας παράλληλα την προθυμία και ετοιμότητα της Γαλλίας να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Στο Λονδίνο ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο
Ζητούν από την Ολγκίν να καταγράψει την απουσία κοινού εδάφους σε έκθεση οι τ/κ-«Αξιολόγησαν λάθος το νέο μας όραμα»
Τατάρ: Με σωφροσύνη χρήση των βάσεων στην Κύπρο, δεν θέλουμε να γίνει στόχος, είναι η δική μας πατρίδα
Καταγγελία για «κουβαλητούς» ψηφοφόρους από τη Δήμαρχο Λακατάμιας
Κυπριακό και σχέσεις με Κοινοπολιτεία σε συνάντηση ΠτΒ με ΓΓ οργανισμού
Με αναφορές στην επίθεση του Ιράν αλλά και το Κυπριακό το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Κυπριακό στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Γκουτέρες-Φιντάν
Διαφωνίες στη Βουλή για την πρόταση Kυβέρνησης για πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων