Προδρόμου: Στο Βερολίνο είναι εφικτό να έχουμε τους όρους αναφοράς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιμετωπίζει την τριμερή συνάντησης της ερχόμενης Δευτέρας, στο Βερολίνο, ως μια ευκαιρία όπου ο ΓΓ των ΗΕ θα εξετάσει μαζί με τους δύο ηγέτες ποια είναι τα επόμενα βήματα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος ερωτηθείς ποιες είναι οι προσδοκίες από την επικείμενη τριμερή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ των ΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στο Βερολίνο, είπε ότι «εμείς από την αρχή είχαμε πει και είναι όντως μια σημαντική ευκαιρία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την αντιμετωπίζει ως μια ευκαιρία όπου ο ΓΓ θα εξετάσει μαζί με τους δύο ηγέτες ποια είναι τα επόμενα βήματα στη συνέχεια. Είναι γνωστό ότι η θέση του Προέδρου, της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ότι μπορούμε, είναι εφικτό να έχουμε αυτό που ονομάστηκε όροι αναφοράς, δηλαδή το κατάλληλο έδαφος για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, ότι μπορούμε το αμέσως επόμενο διάστημα να έχουμε και την άτυπη συνάντηση που εξετάζεται να γίνει με τη σύνθεση της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά.
 
Εναπόκειται πλέον στη συνάντηση στο Βερολίνο για να δούμε πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάει με την πολιτική βούληση όχι απλώς να δώσουμε συνέχεια, αλλά να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο. Αυτή είναι η επιδίωξη του Προέδρου από την επαύριον του ναυαγίου στο Κραν Μοντανά».
 
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι φαίνεται ότι ο πήχης των προσδοκιών από τη συνάντηση έχει ανέβει και ερωτηθείς αν έχει αλλάξει κάτι, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν είναι το θέμα αν άλλαξε κάτι. Επαναλαμβάνω την ξεκάθαρη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατυπώνοντας την ετοιμότητα του έχει διευκρινίσει ότι βεβαίως εξαρτάται και από την άλλη πλευρά. Δεν θα εικοτολογούμε ούτε θα εξετάσουμε τις πιθανότητες. Είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την πολιτική θέση που θα καταθέσει τη Δευτέρα και σε αυτή τη συνάντηση, όπως κατ΄επανάληψη την έχει καταθέσει και στον ΓΓ και τα ΗΕ. Εμείς ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το βήμα για να έχουμε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Βεβαίως αυτό εξαρτάται απολύτως και από την άλλη πλευρά».
 
Ερωτηθείς για το θέμα του ανασχηματισμού της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει «ότι θα γίνει εν ευθέτω χρόνω. Την ώρα που θα κρίνει ότι θα έχει κάποιες αποφάσεις να ανακοινώσει αυτές θα ανακοινωθούν».
 
 

Δειτε Επισης

Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024