Αποκάλυψε προθέσεις για Προεδρικές και νέα ηγεσία ΑΚΕΛ ο Άντρος Κυπριανού

Ορθάνοιχτο αφήνει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τελικά παραμονή του στο ανώτατο σκαλοπάτι της ηγετικής πυραμίδας του ΑΚΕΛ ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού, ενώ την ίδια ώρα δίνει τον ξεκάθαρο προσανατολισμό του ΑΚΕΛ ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2023.
 
Μιλώντας στη χθεσινοβραδινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Ευθέως»-και ερωτηθείς κατά πόσο ισχύει η πρόθεση που εξέφρασε στο παρελθόν όπως η παρούσα θητεία του είναι η τελευταία ως ηγέτης του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού υπέδειξε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει ν’ αφεθεί να αποφασιστεί συλλογικά στο Παγκύπριο Συνέδριο του προσεχούς Ιουνίου.
 
Ωστόσο, ο Άντρος Κυπριανού σημείωσε με νόημα πως οι εξελίξεις προβληματίζουν πάρα πολύ το ΑΚΕΛ. «Νιώθουμε μεγάλο βάρος για την ευθύνη που έχουμε έναντι του τόπου και έναντι του λαού μας ως κόμμα», τόνισε, για να επισημάνει πως οι προσωπικές απόψεις του καθενός υποτάσσονται στην θέληση των πολλών.
 
Την ίδια ώρα, ο κ. Κυπριανού κατέστησε σαφές πως σε περίπτωση πως ο ίδιος δεν παραμείνει στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ, θα εκφράσει άποψη στα συλλογική όργανα του κόμματος για το ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος ηγέτης. «Έχω και εγώ άποψη και θα την διατυπώσω. Θα πάρω θέση όταν θα το συζητήσουμε συλλογικά, δεν είμαι αυτοκράτορας για να χρίσω διάδοχο. Θα το συζητήσουμε συλλογικά, όπως συζητούμε πάντοτε, και στη συζήτηση εκείνη θα διατυπώσω και τη δική μου την άποψη», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.
 
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κυπριανού επανεξελέγη στη θέση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ από τη νεοκλεγείσα τότε Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, με 99 ψήφους υπέρ, μια κατά και τρία λευκά ψηφοδέλτια, στις 7 Ιουνίου 2015.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  
 
Οι Προεδρικές
 Ο Άντρος Κυπριανού εμφανίστηκε αρκούντως κατατοπιστικός και σε ό,τι αφορά τον προσανατολισμό και σκέψεις του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές του 2023. Συναφώς, διαμήνυσε πως το ΑΚΕΛ θεωρεί μεν πως πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες, ωστόσο, οι συνεργασίες αυτές θα πρέπει να βασίζονται πάνω σε πολιτική βάση. Για να ξεκαθαρίσει, ταυτόχρονα, ότι συνεργασίες με πολιτικό αρχηγό κόμματος υποψήφιο, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, δεν πρόκειται να κάνει το ΑΚΕΛ.
 
«Δεν πρόκειται να προβούμε σε συνεργασία με κανέναν, έχοντας ως υποψήφιο αρχηγό πολιτικού κόμματος. Κατ’ αναλογία αποκλείουμε και τον Άντρο Κυπριανού και τον οποιονδήποτε θα είναι τότε ηγέτης του ΑΚΕΛ», υπογράμμισε.
 
Ο κ. Κυπριανού δεν απέκρυψε πως στην Εζεκίας Παπαϊωάννου, κάνουν ήδη σκέψεις για τις προεδρικές εκλογές του 2023, θέτοντας μάλιστα ως ορόσημο για την έναρξη της πορείας του κόμματος προς τις Προεδρικές, το Παγκύπριο Συνέδριου του προσεχούς Ιουνίου.
 
«Θα ήταν ανευθυνότητα από τη δική μας πλευρά εάν δεν κάναμε σκέψεις από τώρα και θέλουμε το Συνέδριο που θα ακολουθήσει τον ερχόμενο Ιούνη, να αποτελέσει τη βάση για να κάνουμε μια δυναμική εκστρατεία προς την κατεύθυνση προώθησης και επίλυσης των προβλημάτων του κόσμου, ξέροντας ότι ένα μέσο για την επίλυση αυτών των προβλημάτων είναι και αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου», εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.
 
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, όπου εκφράζει επίσης τη θέση του κόμματός του για τον επικείμενο διορισμό νέου Γενικού Εισαγγελέα:   
 

Δειτε Επισης

Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του