Βόμβες Ευσταθίου-«Στα υπόγεια κομμάτων υπάρχουν μηχανήματα παρακολούθησης»

Σε νέες αποκαλύψεις όσον αφορά το μείζον ζήτημα των ημερών, τις παρακολουθήσεις, προέβη ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου. Μιλώντας στο Vouli.tv και τον Γιώργο Αγαπίου, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι στην Κύπρο γίνονται παρακολουθήσεις, όχι μόνο πολιτικών προσώπων.
 
«Δυστυχώς η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που μπορεί ένας φίλος συγγενής συνεργάτης ο οποίος έχει προσβάσεις με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών  να παρακολουθήσει πολύ εύκολα τον οποιοδήποτε. Και η Αστυνομία έχει αυτή τη δυνατότητα, όπως και όποιος κατέχει μηχανήματα όπως αυτά του βαν».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδέχθηκε και εξήγησε τη φύση της συνεργασίας με τους Ισραηλινούς ο Αρχηγός
 
Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο θέμα ο βουλευτής της ΕΔΕΚ σημείωσε πως υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν στην Κύπρο για όσους θέλουν να κάνουν παρακολουθήσεις, επισημαίνοντας παράλληλα πως για αυτή την κατάσταση, έχουν ευθύνες, τόσο τα κόμματα όσο και οι πολίτες.
 
«Βεβαίως υπάρχει στην Κύπρο ένα πεδίο λαμπρό για όσους θέλουν να παρέμβουν στα προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη. Και βεβαίως φταίνε και οι πολίτες και τα κόμματα που δεν επιδεικνύουν εκείνη την ευαισθησία την οποία θα έπρεπε να επιδείξουν για τις παρακολουθήσεις».
 
«Τα κόμματα εκτός από την παχυδερμία τους σε αυτά του είδους τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιδεικνύουν και μια άλλη συμπεριφορά, αγοράζοντας υπηρεσίες από αυτούς που παραβιάζουν τον Νόμο», πρόσθεσε.
 
«Στην Κύπρο», συνέχισε ο Κωστής Ευσταθίου, «έχουμε κάνει πολλές εκπτώσεις στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δείχνει την απόσταση που υπάρχει στην κοινωνία μας από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο πολίτης δεν κατανοεί τη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα παίρνει έτσι λίγο στα ελαφρά και δε είναι σωστό γιατί όπως έλεγαν και οι Γάλλοι, η άγνοια η απαξίωση και η λήθη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του καθενός μας είναι η πηγή των κακών του κάθε τόπου».
 
Όπως εξήγησε όμως το δύσκολο σε αυτές τις υποθέσεις είναι να αποδειχθούν. «Είναι κοινή διαπίστωση, είναι κοινός λόγος είναι μια κατάσταση που καταλαβαίνεις ότι υπάρχει, χωρίς να μπορείς να την αποδείξεις. Και πάνω σε αυτό κτίζουν όσοι παρανομούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Το κουβάρι της κατασκοπείας, η ακτινογραφία των εμπλεκομένων και οι... γρίφοι

 
Μάλιστα αποκάλυψε πως «υπάρχουν υπόγεια κομματικά όπου υπάρχουν μηχανήματα παρακολούθησης και βεβαίως κάποτε παρακολούθησης, αλλά ως μηχανήματα αποτροπής παρακολουθήσεων».
 
Ερωτηθείς αν του έχει τύχει τέτοιο περιστατικό ως αυτήκοος μάρτυρας, ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, υπέδειξε πως ο ίδιος υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας.
 
«Δεν μιλώ για κόμμα, μιλώ για περίπτωση που περιήλθε στην αντίληψη μου πληροφορία ότι συγκεκριμένο πρόσωπο παρακολουθήθηκε και υπήρχε πλήρης καταγραφή των κινήσεων, των πράξεων και των δηλώσεων του, με κυρίως προσωπικά συμφέροντα».
 
«Είναι παράδοξο να ακούμε τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος είναι ένας έντιμος και φίλτατος να λέει παρασυρόμενος από την περιρέουσα ατμόσφαιρα να λέει ότι ο λόγος που γίνονται παρακολουθήσεις, είναι διότι εκκρεμεί νομοσχέδιο με βάση το οποίο η Αστυνομία αναζητεί να επιτραπούν οι παρακολουθήσεις», είπε επίσης ο Κωστής Ευσταθίου.

Δειτε Επισης

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια