Έλαβε εξηγήσεις και αναμένει ολοκλήρωση της έρευνας ο Άντρος

Στην παραδοχή ότι υπήρξε κάποιου είδους συνεργασία μεταξύ της εν λόγω εταιρείας και της Αστυνομίας, προέβη ο Αρχηγός Αστυνομίας κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στην παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Σαββίδη.
 
Αυτό αποκάλυψε ο Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, αναφέροντας πως, «μας έχει ενημερώσει για το ποιου είδους συνεργασία υπήρξε».
 
Κρατώντας σαφώς χαμηλότερους τόνους, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το κατά πόσον θα πρέπει να παρέμβει ο Γενικός Εισαγγελέας, λαμβάνοντας υπόψη την δεδομένη πλέον εμπλοκή της Αστυνομίας στην υπόθεση, ενώ έστειλε το μήνυμα πως, «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια αλλά και να φαίνεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν έδωσε γραπτά στοιχεία ο Άντρος, ενημέρωσε προφορικά τον Αναστασιάδη

«Θα επιμένουμε», συνέχισε, «ότι πρέπει η διερεύνηση να πάει μέχρι τέλους, πρέπει να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και βέβαια μας προβληματίζει το κατά πόσον θα πρέπει ο Γενικός Εισαγγελέας να διορίσει μια ανεξάρτητη επιτροπή η οποία θα πρέπει να βοηθηθεί από εμπειρογνώμονες, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι φαίνεται ότι υπήρχε κάποιου είδους συνεργασία της Αστυνομίας και της συγκεκριμένης εταιρείας».
 
«Με αυτό που λέω δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσω την αντικειμενικότητα του Αρχηγού της Αστυνομίας και των ανθρώπων των οποίων διερευνούν την όλη υπόθεση. Αλλά θεωρώ ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια αλλά και να φαίνεται».

«Η απαίτηση μας», είπε ο κ. Κυπριανού, «είναι αυτό το θέμα να διερευνηθεί μέχρι τέλους. Έχει να κάνει με το κράτος δικαίου στην Κύπρο με την ασφάλεια που πρέπει να νιώθουν οι πολίτες όταν συνομιλούν μεταξύ τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας και έχει τεράστια σημασία να σταλεί ένα αποφασιστικό μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να παραβιάζει την ιδιωτική ζωή του οποιουδήποτε».

Ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι έλαβε ενημέρωση από τον Αρχηγό Αστυνομίας για την πορεία των ερευνών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. «Ήταν πολύ ειλικρινής και ολοκληρωμένη. Θα κρίνουμε από το τέλος και από το αποτέλεσμα».
 
Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι συζητήθηκε το ζήτημα των ερευνών και οι πληροφορίες που έχουν σχέση με την παραβίαση της νομοθεσίας για τις παρακολουθήσεις, ενώ πρόσθεσε πως υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με… διαβατήριο το μαύρο βαν η επαναπροσέγγιση Αναστασιάδη-Κυπριανού
 
Επανέλαβε παράλληλα την ευαισθησία του Προέδρου σε τέτοιου είδους θέματα και δεν θέλησε να σχολιάσει πληροφορίες για τις σχέσεις της εταιρείας με την Αστυνομίας, υποδεικνύοντας ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Ερωτηθείς κατά πόσον είναι σε θέση η Αστυνομία να διερευνήσει το θέμα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως ο Γενικός Εισαγγελέας θα κρίνει εάν πρέπει να παρέμβει.
 
Από την πλευρά του ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε πως ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ για την πορεία των ερευνών, ενώ παράλληλα υπέδειξε πως «η σχέση της Αστυνομίας είναι τέτοια που δεν εμποδίζει τις έρευνες της».
 
«Ο εξοπλισμός που αγοράστηκε από την εταιρεία δεν έχει σχέση με την Αστυνομία. Ο εξοπλισμός της Αστυνομίας είναι κάτι που διερευνούμε, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα».
 
Παράλληλα ο Κύπρος Μιχαηλίδης, ανέφερε πως «αν πω ότι η Αστυνομία καλείται να καλύψει μια εκδήλωση και η Αστυνομία πάει, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σχέση. Μας ζητείται να προστατεύσουμε μια εκδήλωση και η συναγωγή πλήρωσε την Αστυνομία. Σας λέω ότι η σχέση μας είναι τέτοια που δεν θα επηρεάσει τις έρευνες».
 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε από την πλευρά του ότι «κάθε επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στην Κύπρο σίγουρα κάποιας μορφής σχέση έχει με την Αστυνομία, που είναι το κατεξοχήν όργανο που ασχολείται με θέματα τήρησης νόμου και τάξης».

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας