Φαβορί ο Ακιντζί για τις «εκλογές» του ψευδοκράτους

Πρώτος με μεγάλη διαφορά εμφανίζεται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων σε έρευνα του κέντρου ερευνών για τους πρόσφυγες, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 15 και 25 Οκτωβρίου, μετά τις δηλώσεις του για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία και τις αντιδράσεις από τον Τούρκο Πρόεδρο και άλλους πολιτειακούς και κομματικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Γκαζέτα Κίπρις, η έρευνα έγινε με 1.000 προσωπικές συνεντεύξεις το δεκαήμερο 15-25 Οκτωβρίου. Στην ερώτηση ποιον θα επιλέγατε από τους κάτωθι σε περίπτωση που αυτοί είναι υποψήφιοι στις λεγόμενες «προεδρικές εκλογές» στο ψευδοκράτος, με ποσοστό 38,64% οι ερωτηθέντες απάντησαν τον Μουσταφά Ακιντζί και ακολουθούν με ποσοστό 17,92% ο Ερσίν Τατάρ, 15,82% ο Τουφάν Ερχιουρμάν, 7,51% λαμβάνει ο Κουντρέτ Οζερσάι, 5,21% ο Σερντάρ Ντενκτάς και 2,9% ο Ερχάν Αρικλί.

Ποσοστό 11,91% επέλεξαν άλλα ονόματα ή δήλωσαν αναποφάσιστοι ή δεν θα ψηφίσουν.

Στην ερώτηση για τους υποψηφίους της προτίμησής τους πόσοι δεν θα τον ψηφίσουν σίγουρα και πόσοι θα τον ψηφίσουν, ο κ. Ακιντζί λαμβάνει ποσοστό 30,1% που δηλώνει «σίγουρα δεν θα τον ψηφίσω» και 69,8% ότι μπορεί να τον ψηφίσουν. Το ποσοστό που δηλώνει ότι σίγουρα δεν θα ψηφίσει τον κ. Ερχιουρμάν είναι 39,6%, για τον κ. Τατάρ 55,5%, τον κ. Οζερσάι δεν ψηφίζει σίγουρα ποσοστό 60,3%, τον κ. Ντενκτάς 64,7% και τον κ. Αρικλί ποσοστό 70,3%.

Όσον αφορά το ποσοστό εμπιστοσύνης με άριστα το 5, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι ερωτηθέντες έδωσαν βαθμό 3,19 στον Μουσταφά Ακιντζί, 2,58 στον Τουφάν Ερχιουρμάν, 2,13 στον Ερσίν Τατάρ, 1,75 στον Κουντρέτ Οζερσάι, 1,57 στον Σερντάρ Ντενκτάς και 1,29 στον Ερχάν Αρικλί.

Δειτε Επισης

Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Πώς αξιολογούν την ένταση Ιράν-Ισραήλ στα κατεχόμενα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Προτάσεις για έναν Δήμο αλληλεγγύης παρουσίασε ο υποψήφιος Γιάννης Αρμεύτης
Θέλει ανταλλαγή των περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές ο Τατάρ
Υπουργική Σύνοδος για τους Ωκεανούς των κρατών της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία