Δευτέρα 28 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επανήλθε το ΑΚΕΛ για το βαν-Τα ξεκάθαρα ερωτήματα και το κουκούλωμα  

  20/11/2019 16:13
Επανήλθε το ΑΚΕΛ για το βαν-Τα ξεκάθαρα ερωτήματα και το κουκούλωμα  

Επανήλθε το ΑΚΕΛ για το βαν-Τα ξεκάθαρα ερωτήματα και το κουκούλωμα  

  20/11/2019 16:13

Με νέα ανακοίνωση στην οποία ζητά απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει για τη δράση του κατασκοπευτικού βαν και στην οποία τονίζει παράλληλα πως δεν θα δεχθεί κουκούλωμα της υπόθεσης, επανήλθε το ΑΚΕΛ.

Στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ σημειώνει πως «η δράση του κατασκοπευτικού βαν συνιστά μείζον ζήτημα για τη χώρα. Ολόκληρη η κοινωνία θέτει αμείλικτα ερωτήματα και ανησυχεί για το τι πραγματικά συμβαίνει στον τόπο μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει τη σιωπή της η εταιρεία με το βαν-«Δεν έγινε καμία κατασκοπεία»

Και προσθέτει: «Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ήσυχος, όταν ένας τέτοιος μηχανισμός αλωνίζει την Κύπρο με δυνατότητες για παρακολούθηση και υποκλοπή συνδιαλέξεων και προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Στις διάφορες πληροφορίες που βγαίνουν για το ζήτημα έχει προστεθεί και ο ισχυρισμός της ιδιοκτήτριας εταιρείας ότι οι αρχές γνώριζαν για τη δράση της και μάλιστα ακολούθησαν τις οδηγίες που της δόθηκαν, όταν η εταιρεία άρχισε να λειτουργεί το 2017».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προαναγγέλλει νέες αποκαλύψεις για κατασκοπευτικό ο Άντρος-«Έχω πληροφορίες»

«Το όλο θέμα εγείρει επιτακτικά ζητήματα για το κράτος δικαίου και τη νομιμότητα στη χώρα μας. Για την ασφάλεια του κράτους. Για τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. Για την ποιότητα και τη λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας».

Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ θέτει ερωτήματα για τα οποία ζητά απαντήσεις από την Κυβέρνηση.«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι θα γίνει πραγματική και αδιάβλητη έρευνα και θα κριθεί από τα αποτελέσματά της. Έχει την ευθύνη να δοθούν πραγματικές και πειστικές απαντήσεις στους πολίτες. Ότι δεν θα καταλήξει και αυτή άλλη μια έρευνα που θα σέρνεται μέχρι να ξεχαστεί χωρίς κανείς να λογοδοτήσει. Τα ερωτήματα είναι ξεκάθαρα:

  • Πώς και γιατί ήρθε το βαν στην Κύπρο; Πώς εκτελωνίστηκε;
  • Τι δράση είχε και εναντίον ποιων στράφηκε η λειτουργία του;
  • Τι σχέσεις έχει με κέντρα λήψης αποφάσεων, υπηρεσίες, δυνάμεις ή πρόσωπα του πολιτικού κόσμου;».

 
Μάλιστα σημειώνει πως «το ΑΚΕΛ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για συνάντηση, ένεκα ακριβώς της σοβαρότητας και της κρισιμότητας του ζητήματος. Είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση που θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις στα άλλα κόμματα αν και πώς θα έχει συναντήσεις μαζί τους για το ίδιο θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξηγήσεις Αβέρωφ για τη συνάντηση με Ισραηλινό-Τον είδε μεν, αλλά…

«Από πλευράς του ΑΚΕΛ», καταλήγει η ανακοίνωση, «μπορούμε να διαβεβαιώσουμε το σύνολο των πολιτών του τόπου ότι όσο περνά από το χέρι μας αυτή η υπόθεση δεν θα κουκουλωθεί. Οι πολίτες απαιτούν και δικαιούνται απαντήσεις».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας