Η... επιλεκτική ενημέρωση στον Άντρο άναψε φωτιές-«Ύποπτη πρόσκληση, να μην λειτουργήσει ως φίμωτρο»

Φωνές από τα μικρά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης προκάλεσε η πρόσκληση που απεύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, για να τον ενημερώσει αναφορικά με το σάλο που προκλήθηκε από το κατασκοπευτικό βαν.
 
Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι και Αλληλεγγύη με ανακοινώσεις τους ζητούν την άμεση ενημέρωση όλων των κομμάτων για τη δράση του κατασκοπευτικού βαν και όχι την επιλεκτική ενημέρωση του Άντρου Κυπριανού, όπως αυτή αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε σε συνάντηση την Παρασκευή τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, η οποία θα γίνει εν τη παρουσία των Υπ. Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Αρχηγού της Αστυνομίας, για να  συζητηθεί το θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων, το οποίο βρέθηκε στην επικαιρότητα λόγω της πολύκροτης μυστήριας υπόθεσης με το κατασκοπευτικό βαν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φοβούνται για κατασκοπεία κατά του ψευδοκράτους από το μαύρο βαν
 
«Διερωτόμαστε», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Συμμαχία Πολιτών, «γιατί κλήθηκε μόνο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ να παρευρεθεί στην εν λόγω συνάντηση. Ένας μέσος, καλά πληροφορημένος και αντικειμενικός παρατηρητής μπορεί εύλογα να διερωτηθεί:
 
  • Γιατί δεν κλήθηκαν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων στο Προεδρικό;
  • Τι κρύβεται πίσω από την πρόσκληση αυτή την οποία έκρινε ως σκόπιμη – σύμφωνα με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης;
  • Γιατί η συνάντηση αυτή έγινε μετά που αποκαλύφθηκε ότι ένα κόμμα της Κύπρου και Πολιτικός Αρχηγός φαίνεται να εμπλέκονται με την υπόθεση αυτή;».

«Ως Συμμαχία Πολιτών» συνεχίζει η ανακοίνωση, «οφείλουμε να μεταφέρουμε κάποια από τα ερωτήματα της κοινής γνώμης στον δημόσιο διάλογο, κρίνοντας ότι η κίνηση του κ. Αναστασιάδη να προσκαλέσει στο Προεδρικό μόνον τον ΓΓ του ΑΚΕΛ είναι τουλάχιστον ύποπτη».
 
Η Συμμαχία Πολιτών καλεί την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίζουν  όλα τα πιο πάνω ερωτήματα, «χωρίς να ξεχνούν ότι εκκρεμεί και μια ακόμη απάντηση για τα θέματα ασφάλειας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι φόβοι για υποκλοπές κρατικών δεδομένων και οι σκιές για πολιτικό αρχηγό

 
Οι Οικολόγοι αναφέρουν σε ανακοίνωση τους πως, «ενώ ολάκερη η Κύπρος είναι ανάστατη  για το θέμα του κατασκοπευτικού βαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, αποφάσισε να καλέσει στο Προεδρικό τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού για ενημέρωση».
 
«Είναι επιεικώς απαράδεκτο ένας μόνο πολιτικός αρχηγός να τυγχάνει προνομιακής ενημέρωσης για θέματα ασφάλειας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο λες και αυτά αφορούν μόνο ένα κόμμα και όχι ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία», προσθέτουν οι Οικολόγοι.
 
«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε από την Κυβέρνηση να τύχουν όλα τα πολιτικά κόμματα της αναγκαίας ενημέρωσης περί του προκειμένου θέματος. Ακόμη ο κ. Κυπριανού οφείλει να αποκαλύψει άμεσα τις πληροφορίες που κατέχει αφού πρόκειται για θέμα που εμπίπτει στη σφαίρα του δημοσίου συμφέροντος.»
 
Και συνεχίζουν: «Η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον γγ του ΑΚΕΛ δεν πρέπει να λειτουργήσει ως φίμωτρο.  Για όσα συγκλονιστικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας της τελευταίες μέρες, πρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσπασε τη σιωπή του ο Αβέρωφ για τη συνάντηση με Ισραηλινό-Τον είδε μεν, αλλά…
 
Στο ίδιο μοτίβο και η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Αλληλεγγύη. «Η ραγδαίως εξελισσόμενη με απανωτές αποκαλύψεις υπόθεση  «κατασκοπευτικό βαν» δεν αφορά την ιδιωτική ζωή των Κυπρίων πολιτών. Είναι καθαρά θέμα Δημοσίου συμφέροντος και αφορά είτε εμπορική κατασκοπεία, είτε κατασκοπεία σε βάρος πολιτικών κομμάτων ή ακόμη και σε βάρος του ίδιου του κυπριακού Κράτους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
«Με βάση τα πιο πάνω, θεωρούμε ότι δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ενημερώνει επιλεκτικά μόνο τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ. Απαιτούμε ενημέρωση όλων των πολιτικών αρχηγών, την ίδια ώρα, ταυτόχρονα σε κοινή συνεδρία».
 
Η Αλληλεγγύη υποδεικνύει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι, «σεβόμαστε τις ευαισθησίες του για την ιδιωτική ζωή των πολιτών -η οποία ούτως ή άλλως είναι υπονομευμένη – αλλά η υπόθεση αυτή αφορά την Ασφάλεια του Κράτους, τα εσωτερικά των πολιτικών κομμάτων, πιθανούς εμπορικούς πολέμους και την Αμυντική μας υπόθεση».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προαναγγέλλει νέες αποκαλύψεις για κατασκοπευτικό ο Άντρος-«Έχω πληροφορίες»
 

Δειτε Επισης

Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ζητά να μάθει ποιοι κρατικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν και σύνταξη η Χαραλαμπίδου
Σκότλαντ: Οι χώρες της Κοινοπολιτείας να ηγηθούν την προσπάθεια για προστασία των Ωκεανών