Τετάρτη 1 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σκληρή αντίδραση για το κάψιμο της «σημαίας» του ψευδοκράτους ζητούν τουρκικά κόμματα

  19/11/2019 21:41
Σκληρή αντίδραση για το κάψιμο της «σημαίας» του ψευδοκράτους ζητούν τουρκικά κόμματα

Σκληρή αντίδραση για το κάψιμο της «σημαίας» του ψευδοκράτους ζητούν τουρκικά κόμματα

  19/11/2019 21:41
Σκληρή αντίδραση της τουρκικής συνέλευσης για το κάψιμο της «σημαίας» του ψευδοκράτους από το ΕΛΑΜ ζητούν κόμματα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης υποστηρίζοντας ότι η πράξη ισοδυναμεί με κάψιμο της τουρκικής σημαίας.
 
Σε παρέμβασή του στη γενική συνέλευση της τουρκικής Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Οζλέμ Ζενγκίν δήλωσε ότι το θέμα της σημαίας είναι σημαντικό προσθέτοντας ότι “το κάψιμο της σημαίας της ‘τδβκ’ ισοδυναμεί με κάψιμο της τουρκικής σημαίας”. “Ας συζητήσουμε όλοι μαζί τι να κάνουμε και εμείς είμαστε υπέρ να κάνουμε αυτό το βήμα μαζί”.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ενγκίν Οζκότζ είπε ότι “η διαμαρτυρία που έκαναν οι Ε/κ δείχνοντας το θράσος τους με το κάψιμο της σημαίας έχει προκαλέσει πίκρα σε όλους τους βουλευτές”. Ο Τούρκος βουλευτής πρόσθεσε πως πρέπει η τουρκική εθνοσυνέλευση να αντιδράσει σκληρά. “Η τουρκική εθνοσυνέλευση δεν πρέπει να υποχωρήσει. Παρακαλώ να επιδείξετε την ευαισθησία σας σε αυτό το θέμα”, ανέφερε.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Λεβέντ Μπουλμπούλ είπε ότι “δυστυχώς η ΕΕ στηρίζει την προσέγγιση της ε/κ πλευράς η οποία παραβλέπει το διεθνές δίκαιο και την ντε φάκτο κατάσταση και επιδεικνύει εχθρική στάση προς την Τουρκία”. “Εμείς σε όλη αυτή τη διαδικασία, όποιο και να είναι το κόστος, θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερασπιστές των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τ/κ”, ανέφερε.
 
Αναγνωρίστηκαν οι δράστες, λέει ο Οζερσάι
Στο μεταξύ ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε ότι «τα άτομα που έκαψαν τη σημαία έχουν αναγνωριστεί από την αστυνομία».
 
Έγραψε επίσης ότι δόθηκε εντολή στην «αστυνομία» να λάβει τα απαραίτητα μέτρα στα οδοφράγματα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας