Πέμπτη 24 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Ηγέτης που αντίκρισε τον θάνατο χωρίς υπεκφυγές»

  15/11/2019 17:26
«Ηγέτης που αντίκρισε τον θάνατο χωρίς υπεκφυγές»

«Ηγέτης που αντίκρισε τον θάνατο χωρίς υπεκφυγές»

  15/11/2019 17:26
Το δικό του συγκινητικό μήνυμα με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη, έστειλε, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
«Η ηγετική, ιστορική προσωπικότητα, που έφυγε με πλήρη αξιοπρέπεια, καταξιωμένος διεθνώς τόσο ως άνθρωπος όσο και ως πολιτικός, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του παραδείγματός του μέσα από το ήθος, τη μετριοπάθεια και τον αγνό πατριωτισμό που χαρακτήρισαν την για πέντε και πλέον δεκαετίες πορεία του στην πολιτική ζωή του τόπου», έγραψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ συνοδεύει το μήνυμα του με απόσπασμα από την ομιλία του στην εκδήλωση τιμής για τα 100 χρόνιια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη.

«"Ηγέτης που δεν απέδρασε ποτέ μα ποτέ από τις ευθύνες του. Τόλμησε αγόγγυστα να σηκώσει στους ώμους του τις ευθύνες άλλων, ευθύνες που δεν του αναλογούσαν.
Ηγέτης που αντίκρισε τον θάνατο χωρίς υπεκφυγές.Που ήξερε την ανοχή και την υπομονή, ήξερε να σέβεται και να τιμά, όσους εξέφραζαν την άλλη άποψη.
Γνώριζε πως για έναν πολιτικό αποτελεί αρετή η αυτοκριτική και αυτογνωσία.Πως είναι πράξη ευθύνης να τολμάς να απολογείσαι για τα σφάλματα που διαπράττεις.
Γνώριζε πως το πολιτικό όραμα μετατρέπεται σε εφιάλτη αν στερείται πραγματισμού.
Γνώριζε πως σε κρίσιμες ώρες η προς την πατρίδα αγάπη δεν υπηρετείτο από την ρητορεία των μεγάλων λόγων αλλά από την τόλμη και την αποφασιστικότητα να παίρνει αποφάσεις και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος.
Εφάρμοζε σ’ όλη την πορεία της ζωής του αυτό που ήταν πίστη του, πως δηλαδή ο πολιτικός θα πρέπει να είναι ωφέλιμος παρά αρεστός.
Αυτή την προσωπικότητα είχα την τύχη και την ευλογία να έχω ως πολιτικό μου μέντορα και να καθορίσει τη διαμόρφωση, αλλά και την καταξίωσή μου στην πολιτική.
Θέλω να εκφράσω για ακόμη μία φορά δημόσια την ευγνωμοσύνη μου για την πατρική αγάπη με την οποία με περιέβαλε, τη στήριξη που έδειξε στο πρόσωπο μου, αλλά, κυρίως, για τα όσα πολλά με δίδαξε."
Νίκος Αναστασιάδης
Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρφωφ Νεοφύτου, ο οποίος τονίζει πως, «έξι χρόνια από το θάνατο του πρώην Προέδρου της ΚΔ και πατέρα του ΔΗΣΥ, Γλαύκου Κληρίδη».
 
«Οι πολιτικές παρακαταθήκες του ιστορικού μας ηγέτη, η βαριά μας ευθύνη έναντι στον τόπο αλλά και την παράταξή μας, να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή των πολιτικών μας πεπραγμένων», έγραψε ο κ. Νεοφύτου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας