Το παρασκήνιο της κόντρας Σιζόπουλου-Παπαδάκη με ορίζοντα το 2021

Μια υπόγεια κόντρα που συντηρείται εδώ και καιρό, κρύβεται πίσω από την απόφαση της ΕΔΕΚ να διορίσει ερευνώντα λειτουργό για να εξετάσει, εναντίον του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, κατηγορίες αντικομματικής συμπεριφοράς και αντικομματικών ενεργειών.
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης, ο οποίος διανύει την δεύτερη του θητεία στις Βρυξέλλες, εξέφρασε στο παρελθόν τη διαφωνία του με τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του κόμματος, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ήρθε σε ρήξη για σειρά ζητημάτων.
 
Αντικομματικές συμπεριφορές
Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι που το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος έλαβε την απόφαση για να ερευνήσει τον Δημήτρη Παπαδάκη, πόσω μάλλον πού συνίσταται η αντικομματική συμπεριφορά του ευρωβουλευτή.
 
Πηγές από την ηγεσία του κόμματος ανάφεραν στον REPORTER πως η αντικομματική συμπεριφορά του κ. Παπαδάκη δεν έχει να κάνει κατ΄ ανάγκην με οικονομικά ζητήματα, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζουν τι άλλο αφορά. Ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής εκφράζει άγνοια για τους λόγους, σημειώνοντας πως ο ίδιος καταβάλλει ως οφείλει κάθε 28 του μήνα το 10% του μισθού του στο κόμμα.
 
Μια εκ των καταγγελιών του Μαρίνου Σιζόπουλου αφορά το ύψος του ποσού που καταβάλλει ο Ευρωβουλευτής στο κόμμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές κλήθηκαν να υπογράψουν μια συμφωνία με το κόμμα που αφορούσε μεγαλύτερο ποσοστό από το 10%.
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης ξεκαθάρισε στην ηγεσία του κόμματος πως ο ίδιος θα συνεχίσει να καταβάλλει στο κόμμα το 10% του μισθού του, όπως προνοεί ο κανονισμός του Ευρωκοινοβουλίου, πρόνοια η οποία υπάρχει εντός της συμφωνίας και εμπίπτει στα πλαίσια των κανονισμών και της νομιμότητας.
 
Τον άχαρο ρόλο να διερευνήσει τις κατηγορίες του Μαρίνου Σιζόπουλου, κατά του Δημήτρη Παπαδάκη ανέλαβε ο νομικός και βουλευτής του κόμματος Κωστής Ευσταθίου. Με βάση το καταστατικό του κόμματος, αν ο κ. Ευσταθίου εντοπίσει και καταδείξει πως στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που προσάπτονται στον Δημήτρη Παπαδάκη, τότε αυτός θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο του κόμματος, το οποίο θα πάει με πρόταση πίσω στο Πολιτικό Γραφείο, για επιβολή ποινής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πρώτη αντίδραση Παπαδάκη μετά την πειθαρχική και τα... καρφιά στην ηγεσία
 
Αλληλοκατηγορίες για τη διαρροή
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της ΕΔΕΚ επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους όσον αφορά την έρευνα κατά του Ευρωβουλευτή και υποδεικνύει με νόημα πως η διαρροή έγινε από τον ίδιο τον Ευρωβουλευτή.
 
Το περιβάλλον του κ. Παπαδάκη, ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως ο Ευρωβουλευτής ενημερώθηκε για τις αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου από δημοσιογράφους.
 
Διερωτάται, μάλιστα, για τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθεί η ηγεσία του κόμματος, αφού το θέμα δεν ήταν εγγεγραμμένο στην ατζέντα της συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου την περασμένη Δευτέρα και εμφανίστηκε στα μέλη του ως θέμα-έκπληξη από τον Μαρίνο Σιζόπουλο.
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης ξεκαθαρίζει επίσης πως μέχρι στιγμής δεν έλαβε κανένα κατηγορητήριο, ενώ εκφράζει άγνοια για το τι αυτό περιλαμβάνει.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξαν πειθαρχική στον Παπαδάκη-Οι λόγοι πίσω από την απόφαση της ηγεσίας

 
Με ορίζοντα το 2021
Οι σχέσεις του Δημήτρη Παπαδάκη με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, εδώ και μήνες δεν βρίσκονται στο καλύτερο τους σημείο, με την πλευρά του Ευρωβουλευτή να θεωρεί πως ο κομματικός μηχανισμός στις Ευρωεκλογές δούλεψε προς όφελος άλλου υποψηφίου, του Χρίστου Ιακώβου, που ήταν ο εκλεκτός του Μαρίνου Σιζόπουλου.
 
Η απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου να θέσει τις καταγγελίες ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος και να ξεκινήσει έρευνα κατά του Δημήτρη Παπαδάκη, προκάλεσε την αντίδραση και στελεχών της ΕΔΕΚ, που θεωρούν την απόφαση του προέδρου του κόμματος ως αντίποινα, που έρχεται ως επιστέγασμα της αντιπαράθεσης των δύο ανδρών εδώ και αρκετό καιρό.
 
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο δεν αναμένεται να τερματιστεί σύντομα, αφού σιγοκαίει με ορίζοντα  το εκλογικό συνέδριο του κόμματος που είναι προγραμματισμένο μετά τις επικείμενες βουλευτικές, το 2021.

Δειτε Επισης

Κατέπλευσαν στο Λίβανο τα σκάφη με τους μετανάστες-«Ό,τι κάνουμε εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας»
Πρώτη αντίδραση ΥΠΕΞ για την απόφαση ΣτΕ για Κόσοβο-«Η Κύπρος συνεπής στις διαχρονικές θέσεις της»
Απορρίπτει νέους φόρους ο ΔΗΣΥ-Προτείνει εναλλακτικά μέτρα στήριξης, ενθάρρυνση επενδύσεων και κίνητρα
Υπεραμύνεται των χειρισμών του για πολλαπλές συντάξεις ο ΥΠΟΙΚ-«Ανέκδοτο ότι αντικαταστάθηκαν με φιλοδώρημα»
Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία
Μ. Κεραυνός: Πολύ θετική εξέλιξη η μείωση του χρέους εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
Μιχάλης Χατζηπαντέλα: Με πράξεις να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των γυναικών
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
«Παράδειγμα η Κύπρος στον ηγετικό ρόλο των νέων για περιβάλλον»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν