Σάββατο 22 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Άμεση σύγκληση πενταμερούς μετά το Βερολίνο επιθυμεί ο Αντόνιο Γκουτέρες

  12/11/2019 21:21
Άμεση σύγκληση πενταμερούς μετά το Βερολίνο επιθυμεί ο Αντόνιο Γκουτέρες

Άμεση σύγκληση πενταμερούς μετά το Βερολίνο επιθυμεί ο Αντόνιο Γκουτέρες

  12/11/2019 21:21
Άμεση σύγκληση πενταμερούς μετά την τριμερή στο Βερολίνο, φαίνεται να επιθυμεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.
 
Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, η επιθυμία του Αντόνιο Γκουτέρες είναι η σύγκληση της άτυπης πενταμερούς να γίνει μετά τη συνάντηση που θα έχει ο ίδιος με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο.
 
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Αντ1 και απαντώντας στις πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να μην θέλει τη σύγκληση πενταμερούς εντός του 2019, ο υπουργός Εξωτερικών υπέδειξε, πως αν η Τουρκία έχει διαφορετικές απόψεις ή προσεγγίσεις θα πρέπει να αποταθεί στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.
 
Σε ερώτηση αν την επιθυμία του Γενικού Γραμματέα για άμεση σύγκληση πενταμερούς την μετέφερε χθες ο ίδιος ο Αντόνιο Γκουτέρες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, συνέστησε υπομονή. «Οι αμέσως επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για την όλη εξέλιξη του θέματος», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είχε σύντομη συνομιλία με τον Αντόνιο Γκουτέρες το βράδυ της Δευτέρας, στο περιθώριο του φόρουμ για την ειρήνη που πραγματοποιείται στο Παρίσι.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κρατικό κανάλι η συνομιλία των δύο αντρών, αν και σύντομη, ήταν ιδιαίτερα θερμή.
 
Ο κ. Γκουτέρες ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Τουρκία και τη συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν και συμφώνησαν να συναντηθούν και να μπουν σε λεπτομέρειες, στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απειλεί ανοιχτά την Ε.Ε. ο Ερντογάν, μετά και την απόφαση για κυρώσεις
 
Λίγο αργότερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε και μίλησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και για τα ευρωπαϊκά θέματα.
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας