Άμεση σύγκληση πενταμερούς μετά το Βερολίνο επιθυμεί ο Αντόνιο Γκουτέρες

Άμεση σύγκληση πενταμερούς μετά την τριμερή στο Βερολίνο, φαίνεται να επιθυμεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.
 
Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, η επιθυμία του Αντόνιο Γκουτέρες είναι η σύγκληση της άτυπης πενταμερούς να γίνει μετά τη συνάντηση που θα έχει ο ίδιος με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο.
 
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Αντ1 και απαντώντας στις πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να μην θέλει τη σύγκληση πενταμερούς εντός του 2019, ο υπουργός Εξωτερικών υπέδειξε, πως αν η Τουρκία έχει διαφορετικές απόψεις ή προσεγγίσεις θα πρέπει να αποταθεί στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.
 
Σε ερώτηση αν την επιθυμία του Γενικού Γραμματέα για άμεση σύγκληση πενταμερούς την μετέφερε χθες ο ίδιος ο Αντόνιο Γκουτέρες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, συνέστησε υπομονή. «Οι αμέσως επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για την όλη εξέλιξη του θέματος», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σύντομη συνάντηση είχαν Αναστασιάδης-Γκουτέρες στο Παρίσι

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είχε σύντομη συνομιλία με τον Αντόνιο Γκουτέρες το βράδυ της Δευτέρας, στο περιθώριο του φόρουμ για την ειρήνη που πραγματοποιείται στο Παρίσι.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κρατικό κανάλι η συνομιλία των δύο αντρών, αν και σύντομη, ήταν ιδιαίτερα θερμή.
 
Ο κ. Γκουτέρες ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Τουρκία και τη συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν και συμφώνησαν να συναντηθούν και να μπουν σε λεπτομέρειες, στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απειλεί ανοιχτά την Ε.Ε. ο Ερντογάν, μετά και την απόφαση για κυρώσεις
 
Λίγο αργότερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε και μίλησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και για τα ευρωπαϊκά θέματα.
 
 
 

Δειτε Επισης

Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση