Πέμπτη 24 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σύντομη συνάντηση είχαν Αναστασιάδης-Γκουτέρες στο Παρίσι

  12/11/2019 20:43
Σύντομη συνάντηση είχαν Αναστασιάδης-Γκουτέρες στο Παρίσι

Σύντομη συνάντηση είχαν Αναστασιάδης-Γκουτέρες στο Παρίσι

  12/11/2019 20:43
Την ευκαιρία να έχει σύντομη συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο του φόρουμ για την Ειρήνη που πραγματοποιείται στο Παρίσι.
 
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των αρχηγών κρατών που συμμετέχουν στο φόρουμ, στο οποίο παρευρέθηκαν, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε σύντομη συνομιλία με τον Αντόνιο Γκουτέρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κρατικό κανάλι η συνομιλία των δύο αντρών, αν και σύντομη, ήταν ιδιαίτερα θερμή χωρίς να επισέλθει στην ουσία του Κυπριακού.
 
Ο κ. Γκουτέρες ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Τουρκία και τη συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν και συμφώνησαν να συναντηθούν και να μπουν σε λεπτομέρειες, στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απειλεί ανοιχτά την Ε.Ε. ο Ερντογάν, μετά και την απόφαση για κυρώσεις
 

Λίγο αργότερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε και μίλησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και για τα ευρωπαϊκά θέματα.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία στηρίζει θερμά την Κύπρο, αναφορικά με τις πειρατικές ενέργειες της Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ και τάσσεται υπέρ των κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας