Τρίτη 21 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ζητά ανεξάρτητη επιτροπή για τα διαβατήρια το ΑΚΕΛ-«Δεν συνεννοούνται»

  12/11/2019 14:23
Ζητά ανεξάρτητη επιτροπή για τα διαβατήρια το ΑΚΕΛ-«Δεν συνεννοούνται»

Ζητά ανεξάρτητη επιτροπή για τα διαβατήρια το ΑΚΕΛ-«Δεν συνεννοούνται»

  12/11/2019 14:23
Νέα σφοδρή επίθεση του ΑΚΕΛ σε κυβέρνηση και ΔΗΣΥ με αφορμή αυτή τη φορά τις δηλώσεις για το διορισμό της τριμελούς επιτροπής, που θα διερευνήσει το θέμα με τις ανακλήσεις υπηκοοτήτων. Η Εζεκία Παπαιωάννου ζητά μάλιστα το διορισμό, ανεξάρτητής ερευνητικής επιτροπής για το θέμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιες προυποθέσεις θέτει για να επιστρέψει τα χρήματα του Low ο Αρχιεπίσκοπος
 
 «Ούτε μεταξύ τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι κυβερνώντες. Πόσο μάλλον να λογοδοτήσουν έναντι των πολιτών. Και πολύ περισσότερο, να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για το διεθνή εξευτελισμό της χώρας μας και για τη χωρίς προηγούμενο μεγέθυνση της διαφθοράς στον τόπο μας, η οποία επισημαίνεται στις Εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι η Τριμελής Επιτροπή δεν θα ερευνήσει τις πολιτογραφήσεις που έχουν ήδη γίνει.Ο Υπουργός Εσωτερικών λέει ότι η Επιτροπή θα ερευνήσει τα πορίσματα του ελέγχου που διενεργεί το ίδιο το Υπουργείο για τον εαυτό του.Και ο ΔΗΣΥ λέει να περιμένουμε τους όρους εντολής της Επιτροπής» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.
 
Ο Στέφανος Στεφάνου, έκανε λόγο για αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις που καταδεικνύουν ότι έγνοια της κυβέρνησης δεν είναι η πραγματική έρευνα. «Έγνοια τους είναι να συγκαλύψουν τις ασήκωτες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη για τη μετατροπή του Προγράμματος πολιτογραφήσεων σε βιομηχανία.Ο δρόμος για ουσιαστική έρευνα είναι ένας: διορισμός ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής από το Γενικό Εισαγγελέα, όπως προνοεί ο σχετικός Νόμος. Η ερευνητική επιτροπή πρέπει να έχει εντολή τη διερεύνηση των πολιτογραφήσεων που έγιναν μέχρι σήμερα και να εντοπίσει πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες. Δεν μπορεί το Υπουργικό Συμβούλιο να διορίζει επιτροπές για να ερευνά τον εαυτό του. Μια τέτοια έρευνα ούτε αξιόπιστη μπορεί να είναι ούτε και πειστική», υπέδειξε ο κ. Στεφάνου.
 
Η Κυβέρνηση κολυμπά στη διαφθορά
 
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και το κίνημα Αλληλεγγύη, κατηγορώντας την ότι κολυμπά στη διαφθορά και υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών. «Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τους όρους εντολής της «Ερευνητικής Επιτροπής» για το έγκλημα των πολιτογραφήσεων -από τις οποίες συγκεκριμένα άτομα έχουν αποκομίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ χωρίς να δοθεί οιαδήποτε ώθηση στην πραγματική οικονομία- αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αυτή αποδέχεται ότι κολυμπά στην διαφθορά, μαζί με τους υποστηρικτές και συνεργάτες της.Τόσο οι δηλώσεις Προδρόμου όσο και ο εξωραϊσμός τους από τις επιβεβαιωτικές δηλώσεις του υπ. Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη, ότι «η επιτροπή θα εξετάσει τα πορίσματα των ΝΕΩΝ ελέγχων του υπουργείο Εσωτερικών» (το οποίο θα ελέγχει τον εαυτό του) αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ευρισκόμενη στο βούρκο υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών και των πολιτικών κομμάτων.Η θέση μας είναι ότι όποιος έχει στοιχειώδη ευθιξία αυτή τη στιγμή πρέπει να παραιτηθεί και επιτέλους σε αυτό τον τόπο να αρχίσει μια διαδικασία κάθαρσης των στάβλων του Αυγεία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του υο κίνημα αλληλεγγύη. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας