Απειλεί ανοιχτά την Ε.Ε. ο Ερντογάν, μετά και την απόφαση για κυρώσεις

Απειλές κατά της Τουρκίας χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρόεδρος τα μέτρα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας λέγοντας ότι “εμείς δεν κολλάμε σε αυτά, συνεχίζουμε το δρόμο μας”.
 
Κάλεσε την ΕΕ να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία η οποία έχει στις φυλακές της μέλη του ISIS και που ελέγχει αυτούς που είναι στις φυλακές της Συρίας. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως όταν η Τουρκία ανοίξει τις πόρτες θα στείλει τα μέλη του ISIS στην Ευρώπη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο παραλήρημα Ερντογάν-Και το 1959 και το 1963 μας απειλούσατε
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος, ερωτηθείς για τις κυρώσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ανέφερε ότι “η ΕΕ ξεχνάει ένα πράγμα”. “Γιατί βλέπω ότι πολλοί που ανέλαβαν καθήκοντα στην ΕΕ είναι ακόμη καινούριοι στην πολιτική. Δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς αντικρίζουν αυτά με αυτή την άγνοια του καινούριου”, ανέφερε.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε “πρώτα από όλα εμείς στην Κύπρο είμαστε εγγυήτρια χώρα. Και η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη. Το ίδιο και η Βρετανία είναι εγγυήτρια. Εμείς ως εγγυήτρια χώρα έχουμε δικαιώματα εδώ. Αυτό είναι ένα. Δεύτερον, σε όλα εκείνα τα νερά που αποκαλούνται ΑΟΖ έχουμε κάποια δικαιώματα. Αυτά είναι δικαιώματα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο”.
 
Ωστόσο είπε ότι “χώρες οι οποίες δεν έχουν δικαιώματα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο έρχονται εδώ και κατά το δοκούν παίρνουν δικαιώματα για εργασίες”. “Ένα μέρος τους είναι χώρες της ΕΕ. Αλλά όταν είναι για την Τουρκία λένε δεν μπορεί να μπει εδώ η Τουρκία. Όχι, θα εφαρμόσουμε κυρώσεις, λένε. Μα αφού εσείς άλλωστε από το 1959 εφαρμόζετε κυρώσεις εναντίον μας. Από το 63 εφαρμόζετε κυρώσεις. Λέτε θα σας εντάξουμε, δεν θα σας εντάξουμε, θα σας εντάξουμε, δεν θα σας εντάξουμε. Συνεχώς χρονοτριβούσατε την Τουρκία. Όποια χώρα πέρασε την κάνατε μέλος της ΕΕ αλλά δεν τηρήσατε καμιά υπόσχεση που δώσατε στην Τουρκία”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.
 
Πρόσθεσε: “Έι Ευρώπη, να ξέρεις αυτό, η Τουρκία δεν είναι από τις χώρες που μέχρι σήμερα γνωρίζετε. Τώρα είναι μια χώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί σας. Δεν μας δεσμεύει εμάς το να είμαστε στο ίδιο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί σας. Θέλουμε να το ξέρετε αυτό. Αυτές οι διαπραγματεύσεις μπορεί να τελειώσουν σε μια στιγμή. Να γνωρίζετε καλά την στάση που έχετε εκδηλώσει απέναντι στην Τουρκία που είναι η χώρα που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Αναθεωρήστε καλά την στάση που έχετε εκδηλώσει απέναντι στην Τουρκία που έχει στις φυλακές της μέλη του ISIS και που ελέγχει αυτούς που είναι στις φυλακές της Συρίας’’, είπε.
 
Πρόσθεσε ότι θα ανοίξουν αυτές πόρτες και όταν αρχίσουν να στέλνονται τα μέλη του ISIS θα σταλούν στην Ευρώπη. «Και μετά μην έρχεστε να απειλήσετε την Τουρκία με την Κύπρο σχετικά με αυτές τις εξελίξεις. Εμείς δεν κολλάμε σε αυτά, συνεχίζουμε το δρόμο μας”, ανέφερε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου