Προσπάθεια τρομοκράτησής του στα κατεχόμενα καταγγέλλει ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

Προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε φωνής για ειρήνευση από εθνικιστικούς κύκλους στα κατεχόμενα κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.
 
«Την περασμένη εβδομάδα η Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο (GUE/NGL) ανάρτησε φωτογραφίες των μελών της με κουρδικές μαντήλες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία. Την αντίθεση του στις επιχειρήσεις αυτές έδειξε μαζί με τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές της Αριστεράς και ο Κύπριος ευρωβουλευτής Νιαζί Κιζίλγιουρεκ. Η εφημερίδα «Νατζάκ» ξεκινώντας από αυτό το γεγονός αναφέρει πως ο κύριος Κιζίλγιουρεκ προωθεί την προπαγάνδα του «τρομοκρατικού PKK» και καλεί τους αρμόδιους να τον συλλάβουν», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
 
Απαντώντας στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Κύπριος ευρωβουλευτής δήλωσε πως «δημοσιεύματα τέτοιου είδους δείχνουν όχι μόνο τη νοοτροπία του βαθέως κράτους για προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε φωνής για ειρήνευση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Αποδεικνύουν ότι οι εθνικιστικές ομάδες ένθεν και ένθεν του συρματοπλέγματος δεν μπορούν να αποδεχτούν όσους παλεύουν για την ειρήνη τόσο στην Κύπρο όσο και στην περιοχή».
 
Ο κ. Κιζίλγιουρεκ τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά που γίνεται στόχος της εφημερίδας: «Δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν οι μάσκες του βαθέως κράτους,  ούτε είναι η πρώτη προσπάθεια τρομοκράτησης των προοδευτικών φωνών τόσο στο βορρά όσο και στο νότο».
 
«Παραμένουμε προσηλωμένοι στα ιδανικά της ειρήνης και της ειρηνικής συνύπαρξης. Αυτά είναι που μας καθοδηγούν στον αγώνα μας για λύση και επανένωση του τόπου και του λαού μας στα πλαίσια της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου