Ισχυρή η δέσμευση της ε/κ πλευράς για επανέναρξη διαπραγματεύσεων, λέει ο Τσιόλας

Η ελληνοκυπριακή πλευρά επαναλαμβάνει την ισχυρή της δέσμευση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και ουσιαστική εμπλοκή σε ένα εποικοδομητικό διάλογο εντός του πλαισίου που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ανέφερε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας.
 
Μιλώντας στη Συνεστίαση για τα 80χρονα του Δήμου Λευκονοίκου, ο κ. Τσιόλας είπε ότι έχουν περάσει 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή του 1974 και εξακολουθούμε ακόμα να βιώνουμε τις τραγικές και καταστροφικές συνέπειες του πολέμου και της κατοχής. Ωστόσο, ο αδιάκοπος αγώνας για την επικράτηση των δικαίων μας, συνεχίζεται ακατάπαυστα, πρόσθεσε.
 
Συνέχισε, λέγοντας ότι οι προσπάθειες τόσων χρόνων προσέκρουσαν στην αρνητική και αδιάλλακτη στάση της άλλης πλευράς «ιδιαίτερα της Τουρκίας, που συμπεριφέρεται, παραγνωρίζοντας το διεθνές δίκαιο και τις αντιδράσεις που προκαλούν οι απαράδεκτες και παράνομες ενέργειές της».
 
Βασικός στόχος της Κυβέρνησης ήταν και παραμένει να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, που θα μας απελευθερώνει από τον κατοχικό στρατό και θα επανενώνει την πατρίδα μας, απαλλάσσοντας την από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων, ανέφερε.
 
ΔΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Είπε εξάλλου ότι η Κύπρος, ως κράτος μέλος της ΕΕ, παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στις αρχές και στις αξίες, που διέπουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά και στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. «Επιδιώκουμε μια λειτουργική λύση, που να είναι αποδεκτή από τον λαό να διασφαλίζει, πρωτίστως, την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή ταυτότητα του κράτους μας» είπε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Έκανε, τέλος, λόγο για δικαίωση, κάτι που, όπως είπε, σημαίνει λύση του κυπριακού προβλήματος, άρση των τετελεσμένων της κατοχής, αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας και επιστροφή στις πατρογονικές εστίες.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων για τους εορτασμούς των 80 χρόνων δημιουργίας και κοινωνικής προσφοράς του ιστορικού Δήμου Λευκονοίκου, υπό το σύνθημα «Ημέρες Μνήμης Λευκονοίκου».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Εισηγήθηκε να παραμείνει «ανοιχτή» η αιτία θανάτου του Θανάση η Εισαγγελία-Ο λόγος στην πλευρά της οικογένειας
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας