Τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο θα συζητήσουν οι ΥΠΑΜ Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου την Τρίτη

Τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα συζητήσουν οι Υπουργοί Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στο πλαίσιο τριμερούς συνάντησής τους που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στην Αθήνα, μια ημέρα πριν οι τρεις Υπουργοί παρακολουθήσουν στην Κρήτη μέρος της κοινής αεροναυτικής άσκησης των τριών χωρών «Μέδουσα 9», που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, θα βρίσκεται την Τρίτη στην ελληνική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Αιγύπτου, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μοχάμεντ Ζακί. Κατά τη συνάντηση σύμφωνα, με τις ίδιες πληροφορίες, θα συζητηθεί η συνεργασία των τριών χωρών σε θέματα ασφάλειας και άμυνας καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου οι τρεις Υπουργοί θα παρακολουθήσουν στην Κρήτη την κορύφωση της άσκησης «Μέδουσα 9». Η άσκηση πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και νοτίως της Πελοποννήσου. Η Κύπρος λαμβάνει μέρος στην άσκηση με ένοπλες δυνάμεις για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα από κυπριακής πλευράς στην άσκηση συμμετέχουν το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης «Ιωαννίδης», ομάδα ΟΥΚ καθώς και Αξιωματικοί Επιτελείς.
 
Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών. Στην άσκηση προσκλήθηκαν και παρατηρητές από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Μαρόκο, Μπαχρέιν, Νότιο Κορέα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία και ΗΠΑ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Απαντά στο ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος-«Δεν αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με ανεδαφικές προτάσεις»
Στην Κύπρο την Τρίτη ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας για επίσκεψη εργασίας
Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
N. Χριστοδουλίδης: Οι Τούρκοι στο παρασκήνιο επιχείρησαν να αποτρέψουν το σχέδιο Αμάλθεια
Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών
Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη