Στη Βουλή από σήμερα οι Ανεξάρτητοι-Ανακοίνωσε νέο κίνημα η Άννα Θεολόγου

Εντός της ημέρας αναμένεται να απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, η ανεξάρτητη βουλευτής Αμμοχώστου Άννα Θεολόγου, ώστε πλέον να θεωρείται βουλευτής των Ανεξάρτητων, μίας ομάδας πολιτών της οποίας την ίδρυση ανακοίνωσε σήμερα, σε διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε.

«Από σήμερα, δεν είμαι πλέον ανεξάρτητη βουλευτής, είμαι η βουλευτής των Ανεξάρτητων, και εκπροσωπώ το κίνημα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο», ανακοίνωσε η κ. Θεολόγου, μπροστά στο μωβ και κίτρινο έμβλημα, με το ερώτημα '#είσαιμέσα;'. 
 
Πρόκειται για ένα κίνημα που έχει έντονα κοινωνικό προσανατολισμό, με στόχο, όπως αναφέρουν οι ιδρυτές του, να υπηρετήσουν τον πολίτη μακριά από κομματικές εξαρτήσεις. «Δεν κοιτάμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε κέντρο, κοιτάμε από κάτω προς τα πάνω, όπως κοίταζαν τον περασμένο αιώνα τα κοινωνικά κινήματα απέναντι στα απολυταρχικά καθεστώτα, χωρίς πολιτικά, οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα», τόνισε η κ. Θεολόγου.
 
Πρόκειται, όπως εξήγησε, για μία ομάδα πολιτών, στην πλειοψηφία τους νέων ανθρώπων, με κοινά οράματα και ανησυχίες για το μέλλον του τόπου. «Οι ανεξάρτητοι είναι πολίτες μη εξαρτημένοι από οποιαδήποτε πολιτικά, οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα, με κοινές αξίες στα κοινωνικά και οικονομικά θέματα, με κόκκινες γραμμές ως προς την διασφάλιση της επιβίωσής μας σε αυτό το κράτος και με μόνο γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και του ανθρώπου», ανέφερε περαιτέρω.
 
Επανάσταση
Σύμφωνα με την κ. Θεολόγου, μόνο όταν ένας βουλευτής είναι ανεξάρτητος από οποιαδήποτε συμφέροντα μπορεί να αντιπροσωπεύσει τα συμφέροντα του πολίτη. «Οι Ανεξάρτητοι ανήκουν πλέον στη νέα επανάσταση του ’21, όπου η Δημοκρατία ανήκει πλέον στους πολίτες», είπε.
 
Εξηγώντας την άρνησή τους να ενταχθούν σε κάποιο από τα υφιστάμενα κόμματα, ανέφερε ότι σε κανένα κόμμα δεν θα έχουν τη φωνή που ζητούν, «γιατί η κομματική φωνή έδειξε διαχρονικά ότι εκπροσωπεί την ολιγαρχία και τα μεγάλα συμφέροντα». «Ακολουθούμε τον δρόμο του αυτονόητου, τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά στον πολίτη, όταν μπορεί, επιτέλους, να επιλέξει άνθρωπο και όχι κόμμα», υπογράμμισε.

 
Βασικές θέσεις
Οι Ανεξάρτητοι επιδιώκουν η πολιτική έμφαση να μετακινηθεί στην καθημερινότητα του πολίτη και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει ενώπιον του. Στόχος τους είναι μια ευημερούσα κοινωνία για τους πολλούς, όχι μόνο για τους λίγους, όπως διακηρύττουν. «Να μετρήσουμε την οικονομική ανάπτυξη, όχι από τον αριθμό των πλουσίων και των εύπορων, αλλά από την ικανότητα των συμπολιτών μας να ευημερούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.  
 
Η ομάδα πολιτών πιστεύει στην ανάγκη μίας πράσινης οικονομίας, στην καθολική εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος και στην άμεση κατάργηση των αντισυνταγματικών προνοιών σε νόμους που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Είμαστε άνθρωποι. Η ζωή μας έχει αξία. Και ο νόμος έπρεπε να λειτουργεί πρώτα με βάση τους κανόνες δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα», επεσήμανε η Άννα Θεολόγου. 

Ανάμεσα στις βασικές θέσεις των Ανεξάρτητων είναι η απαίτηση να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα και να ρυθμιστεί το θέμα των ενοικίων, μέσω μίας σειράς μέτρων, φόρων και εισφορών, για να αναπτυχθεί η προσιτή στέγαση και να εξαλειφθεί η κερδοσκοπία.
 
Ζητούν, επίσης, διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις, με όρους που σέβονται πρώτιστα τον φορολογούμενο και το δημόσιο συμφέρον και αποσκοπούν στην κερδοφορία του κράτους και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων. «Απαιτούμε πρόσβαση στις υπογραμμένες συμφωνίες για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων που αφορούν το μέλλον του τόπου και την διασφάλιση ότι αυτές οι συμβάσεις θα αποδώσουν στην κυπριακή κοινωνία», ανέφερε η βουλευτής.
 
Σε ό,τι αφορά τη διαφθορά, οι Ανεξάρτητοι απαιτούν καθολική πάταξη, θεωρώντας ότι είναι ο μόνος τρόπος το κράτος να πάει μπροστά και να αποκτήσει ξανά η κοινωνία την χαμένη της αξιοπρέπεια.
 
Θέση του νέου κινήματος για την εκπαίδευση είναι πως πρέπει να διέπεται από ποιότητα και να αξιοποιεί πλήρως τις ανθρώπινες δεξιότητες και ικανότητες, καθώς και να αναπτύσσει νέους τομείς εργοδότησης και εξειδίκευσης.

 
Οι Ανεξάρτητοι απαιτούν, περαιτέρω, η αμοιβή να εξισώνεται με το επίπεδο εργασίας, κάτι που, όπως είπε η κ. Θεολόγου, δεν συμβαίνει στην Κύπρο του σήμερα. «Οι γυναίκες, οι νέοι και όσοι είχαν λιγότερες ευκαιρίες στην εκπαίδευση είναι οι πλέον ευάλωτοι στην εκμετάλλευση, τη χαμηλή αμοιβή, στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για την εργασία τους», σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στην απαίτηση για μία κοινωνία απαλλαγμένη από κάθε μορφή ρατσισμού.
 
Σε σχέση με τα επιδόματα, οι Ανεξάρτητοι ζητούν να τεθεί σε εφαρμογή μία καθολική στρατηγική για την προσαρμογή των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων και άλλων κοινωνικών επιδομάτων στις μεταβαλλόμενες οικονομικές και δημογραφικές συνθήκες, με βασικό σκοπό να εξασφαλίσουν επαρκή εισοδήματα στους συνταξιούχους και τους ευάλωτους, ώστε να τους επιτρέψουν να απολαμβάνουν αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και οικονομική ανεξαρτησία.
 
Αλλαγή στη Βουλή
«Η δημιουργία του κινήματος των ανεξάρτητων έχει ως ένα από τους πολλούς σκοπούς, να απαιτήσει ουσιαστική αλλαγή στον τρόπο που εκλέγονται οι αντιπρόσωποι των πολιτών στην Βουλή, επιδιώκοντας τη διόρθωση του νόμου περί εκλογής των μελών της Βουλής των αντιπροσώπων, κάτι που μου έδειξε η εμπειρία μου στην Βουλή ως τον μόνο τρόπο να βελτιωθεί η δημοκρατία και να υπάρξει πραγματική αντιπροσώπευση της κοινωνίας», δήλωσε η Άννα Θεολόγου.
 
Υπάρχει λόγος που η πλειοψηφία καταφεύγει στην αποχή και στο λευκό. «Η αναγκαιότητα επαναφοράς των πολιτών στις εκλογικές κάλπες με διαφορετικές και πλέον αντιπροσωπευτικές επιλογές, είναι επιτακτική και αναπόφευκτη. Μας αναγκάζει να επιδιώξουμε το ακατόρθωτο. Διότι αν δεν το επιδιώξουμε εμείς, ποιος θα το επιδιώξει;», τόνισε η βουλευτής.

 
Κυπριακό
Ένας από τους στόχους των Ανεξάρτητων είναι να μετακινήσουν το κέντρο βάρους της πολιτικής προσοχής από το Κυπριακό σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής.
 
Η θέση τους στο Κυπριακό είναι ότι είναι θέμα που μας αφορά όλους και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. «Είναι θέμα πρώτιστα εισβολής και κατοχής. Ζητούμε την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ζητούμε την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου και των αρχών της Ε.Ε. για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου και την απαλλαγή από εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα, καθώς και την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων», εξήγησε η κ. Θεολόγου.
 
Χαρακτήρισε, ωστόσο, «λυπηρό» που σε κάθε εκλογική διαδικασία το Κυπριακό γίνεται το αποκλειστικό εκλογικό θέμα των κομμάτων, «για να αποσπάσουν την προσοχή από τα εσωτερικά θέματα που αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης καθημερινά. Γι’ αυτό κι εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στους «Ανεξάρτητους» η ανεξάρτητη Άννα Θεολόγου

Δειτε Επισης

Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό-«Εργαζόμαστε για να καθίσουν στο τραπέζι διαλόγου Χριστοδουλίδης και Τατάρ»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»