Ξεκίνησε το «λίφτινγκ» της Συμμαχίας Πολιτών-Τον Ιανουάριο η εκλογή νέας ηγεσίας

Έντονες είναι οι εσωκομματικές διεργασίες στη Συμμαχία Πολιτών, καθώς το κίνημα βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης. Το «λίφτινγκ» ξεκίνησε από τα Επαρχιακά Συμβούλια και θα κορυφωθεί τον Ιανουάριο, όταν θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ηγεσία.
 
Από την αρχή του μήνα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στην Επαρχιακή Λευκωσίας, όπου πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου εξελέγη ο Λάκης Ζάγανος. Στην Επαρχιακή Πάφου τα ηνία ανέλαβε ο Χριστόδουλος Στυλιανίδης, στην Επαρχιακή Λεμεσού επικεφαλής τέθηκε ο Γιώργος Ευσταθίου και στην Επαρχιακή Λάρνακας το τιμόνι έχει ο Δώρος Χριστοδουλίδης.
 
Απομένει η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Αμμοχώστου, που είναι προγραμματισμένη για τις 8 Νοεμβρίου, και αυτή της Κερύνειας στις 23 Νοεμβρίου, για να κλείσει η πρώτη φάση της ανανέωσης.
 
Η δεύτερη φάση αφορά στην Οργάνωση Γυναικών και στη Νεολαία της Συμμαχίας Πολιτών. Στην περίπτωση της γυναικείας οργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί Εκλογικό Συνέδριο στις 16 Νοεμβρίου. Σε ό,τι αφορά στην νεολαία, το Συνέδριο της 23ης Νοεμβρίου θα είναι Καταστατικό.
 
Αφού ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, η Συμμαχία Πολιτών θα περάσει στην εκλογή της ανώτατης ηγεσίας της. Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου.
 
Πέραν του αξιώματος του Προέδρου, το οποίο αναμένεται να επαναδιεκδικήσει ο Γιώργος Λιλλήκας, εκλογές θα πραγματοποιηθούν και για άλλες υψηλόβαθμες θέσεις. Πρόκειται για το αξίωμα του Αναπληρωτή Προέδρου, το οποίο αυτή τη στιγμή κατέχει ο Παναγιώτης Σαββίδης, των τριών Αντιπροέδρων, που σήμερα είναι οι Γιώργος Λάρκος, Ανδρέας Θεμιστοκλέους και Νίκος Πιττάτζιης και της υπόλοιπης ηγετικής πυραμίδας.
 
Στόχος της Συμμαχίας Πολιτών, μέσα από αυτές τις διαδικασίες, είναι το κόμμα να αποκτήσει τη νέα του μορφή και οργανωτική δομή εγκαίρως, στον εκλογικά «νεκρό» χρόνο, έτσι ώστε να είναι ετοιμοπόλεμο και σε πλήρη ανάπτυξη ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2021.
 
Η Συμμαχία έχει υποστεί αρκετά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, με αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών και έντονες εσωκομματικές τριβές και θέλει να πορευθεί με μία υγιή, φρέσκα εικόνα, στα επόμενα ραντεβού με την κάλπη. Γι’ αυτό και τώρα θεωρείται η κατάλληλη περίοδος για να αξιοποιηθεί το «νέο αίμα», να διοχετευθούν στελέχη σε θέσεις ευθύνης και να γίνει πλήρης αναδιοργάνωση.
 
Παράλληλα με την ανανέωση των κομματικών οργάνων, γίνεται προσπάθεια για ανανέωση της σχέσης και με την εκλογική βάση της Συμμαχίας. Γι’ αυτό και από τον Ιούνιο, μετά το πέρας των Ευρωεκλογών, τόσο ο Γιώργος Λιλλήκας όσο και άλλα στελέχη, εγκαινίασαν κύκλο επαφών με παλιά και νέα μέλη, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων τόσο σε ό,τι αφορά στο ίδιο το κίνημα, όσο και για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως είναι το Κυπριακό, αλλά και για πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης.
 

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου