Δευτέρα 26 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» οι αποφάσεις για τα Βαρώσια, δηλώνει ο Ερκμέν

  23/10/2019 20:41
Μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» οι αποφάσεις για τα Βαρώσια, δηλώνει ο Ερκμέν

Μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» οι αποφάσεις για τα Βαρώσια, δηλώνει ο Ερκμέν

  23/10/2019 20:41
Κλείνει τον δρόμο για τον ΕΔΑΔ η απόφαση του «ανωτάτου δικαστηρίου» για τα Βαρώσια και υποδεικνύει ότι οι προσφυγές για τις περιουσίες στα Βαρώσια πρέπει να γίνονται μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας», ανέφερε ο «πρόεδρός» της, Αϊφέρ Σαίτ Ερκμέν.
 
Το θέμα απασχολεί και σήμερα τον τ/κ Τύπο με την εφημερίδα Χαβαντίς να φιλοξενεί τις δηλώσεις του κ. Ερκμέν που σχολιάζει την απόφαση κατά πλειοψηφία του «ανωτάτου» που λήφθηκε προχθές και δημοσιεύθηκε χθες στις τ/κ εφημερίδες, με την οποία απορρίφθηκε αίτηση Ε/κ ιδιοκτητών περιουσιών στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου που ζητούσαν την κατάργηση της απόφασης του «επαρχιακού δικαστηρίου» Αμμοχώστου του 2005 ότι τα Βαρώσια ανήκουν στο ΕΒΚΑΦ.
 
Όλες οι αμφιβολίες για το πώς θα γίνονται οι προσφυγές για την περίκλειστη πόλη έχουν αρθεί με αυτή την απόφαση, υποστήριξε ο κ. Ερκμέν εκτιμώντας ότι έκλεισε το δρόμο για απευθείας προσφυγές των Ε/κ στο ΕΔΑΔ.
 
Σημείωσε δε ότι η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» δεν μπόρεσε να εξετάσει τις προσφυγές Ε/κ για τα Βαρώσια λόγω του ότι η περιοχή θεωρείται στρατιωτική και υπάρχουν τα ψηφίσματα 550 και 789 του ΣΑ του ΟΗΕ. Περίμεναν, συνέχισε, μια πολιτική απόφαση από την «κυβέρνηση», υπήρχε μια αμφιβολία, μια αμφιταλάντευση. Θεωρεί, πρόσθεσε, ότι με αυτή την απόφαση δεν υπάρχει πλέον ούτε για την «επιτροπή», ούτε για τους Ε/κ αυτή η αμφιβολία και σημείωσε ότι η «επιτροπή» θα αποδεχθεί αυτόν που το 1974 είχε τον τίτλο ιδιοκτησίας για τα Βαρώσια.
 
Όπως υποστήριξε, με αυτή την απόφαση η «επιτροπή» δεν θα θεωρηθεί (στο ΕΔΑΔ) ως αναποτελεσματικό εσωτερικό ένδικο μέσο, οι προσφυγές των Ε/κ για τα Βαρώσια θα εξετάζονται μέσω αυτής, όταν οι αποφάσεις δεν θα ικανοποιούν τους Ε/κ θα μπορούν αυτοί να προσφεύγουν στο «ανώτατο δικαστήριο» και όταν ούτε οι αποφάσεις του «ανωτάτου» θα τους ικανοποιούν, τότε θα μπορούν οι Ε/κ αιτούντες να αποτείνονται στο ΕΔΑΔ.
 
Για την περίκλειστη πόλη, είπε, υπάρχουν 280 υποθέσεις.
 
Ανέφερε ότι το 2003 το ΕΔΑΔ εξέτασε 5 υποθέσεις και καταδίκασε την Τουρκία για 74 τίτλους ιδιοκτησίας. Γι’ αυτό θεωρεί, όπως είπε, ότι το ΕΔΑΔ θα λάβει υπόψην αυτή την απόφαση του «ανωτάτου δικαστηρίου».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας