Μετά τον σάλο, διέταξε έρευνα το Υπουργικό για τα διαβατήρια

Θα γίνει έρευνα για τις περιπτώσεις πολιτογραφήσεων που εμφανίζονται σε δημοσιεύματα και, αν διαπιστωθεί οτιδήποτε μεμπτό, θα ληφθούν αποφάσεις, μη αποκλειομένης και της ανάκλησης της υπηκοότητας, αν αυτό επιβάλλεται, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.
 
«Μετά από ενημέρωση, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε και ο Υπουργός Εσωτερικών θα ζητήσει και θα γίνει έρευνα σχετικά με τις περιπτώσεις πολιτογραφήσεων που εμφανίζονται σε δημοσιεύματα και για τις οποίες γίνεται λόγος. Πολιτογραφήσεις που είχαν παραχωρηθεί με τους κανονισμούς που ίσχυαν στο παρελθόν προτού εφαρμοστούν οι σημερινοί αυστηρότεροι έλεγχοι και περιορισμοί που ισχύουν με βάση τους κανονισμούς», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.
 
Πρόσθεσε ότι «θα γίνει έρευνα για αυτές τις περιπτώσεις και αν διαπιστωθεί οτιδήποτε μεμπτό θα ληφθούν αποφάσεις, μη αποκλειομένης και της ανάκλησης της υπηκοότητας, αν αυτό επιβάλλεται».
 
Ερωτηθείς από ποιο έτος και πίσω θα γίνει η έρευνα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «οι κανονισμοί, είναι γνωστό, είχαν αλλάξει σε δύο φάσεις και τελικά τον Φεβρουάριο φέτος είχαν ληφθεί αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Είναι γνωστό, πλέον, ότι για να υποβληθεί αίτηση απαιτείται ο αιτητής να είναι κάτοχος βίζας Σιένγκεν. Απαιτείται, επίσης, όπως πάντα, το λευκό ποινικό μητρώο, αλλά επιπρόσθετα γίνεται διερεύνηση των οικονομικών στοιχείων διεθνώς με εξειδικευμένους Οίκους και οπωσδήποτε δεν μπορούν να είναι αιτητές πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.
 
«Υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί, υπάρχει πλέον μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που δεν υπήρχε στο παρελθόν στην οποία μπορούν να προστρέξουν και Υπηρεσίες και θεωρούμε ότι σήμερα γίνεται έλεγχος ενδελεχώς με βάση και την εμπειρία, αλλά και τις τυχόν αμφίβολες περιπτώσεις που είχαν εμφανιστεί από το παρελθόν. Θα εξεταστούν οι περιπτώσεις που είχαν επισημανθεί», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 
 

Δειτε Επισης

Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης