Προβληματική για τη «συγκυβέρνηση» στα κατεχόμενα μια πιθανή «υποψηφιότητα» Τατάρ

Μια υποψηφιότητα του Ερσίν Τατάρ για τις «προεδρικές εκλογές» του ερχόμενου Απριλίου θα θέσει σε κίνδυνο την «συγκυβέρνηση» ΚΕΕ – ΚΛ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα Ντιαλόγκ που σημειώνει ότι το κόμμα του κ. Τατάρ δεν θα πάρει αποφάσεις για το θέμα εντός Οκτωβρίου, γι’ αυτό το λόγο.
 
Όπως αναφέρεται, η «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΚΛ, σε περίπτωση μη στήριξης υποψηφιότητας του Κουντρέτ Οζερσάι, μπορεί να διαλυθεί. Η Ντιαλόγκ υποστηρίξει ο κ. Τατάρ δέχεται πιέσεις από την βάση του ΚΕΕ για να κατέλθει ο ίδιος υποψήφιος και παρατηρεί ότι παρ’ ότι αρχικά ο πρόεδρος του κόμματος και νυν «πρωθυπουργός» είχε απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τώρα δηλώνει ότι θα σεβαστεί κάθε απόφαση των οργάνων του κόμματος.
 
Στο μεταξύ, η Κίπρις γράφει ότι ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί σε ομιλία του σε διάσκεψη του «κέντρου έρευνας ευρασιατικής στρατηγικής» (ΑSAM) για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, αναφέρθηκε στις «προεδρικές» λέγοντας ότι θα είναι ένας αγώνας μεταξύ φεντεραλιστών και υποστηρικτών της λύσης δύο κρατών.
 
Υποστήριξε δε ότι δεν αποκλείει να αναμειχθούν στις «εκλογές» οι ΗΠΑ και η ΕΕ, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν πρέπει να αναμειχθεί γιατί κάθε φορά που το κάνει, έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Εμείς που υποστηρίζουμε την «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, ξέρουμε ότι έχουμε την δυνατότητα να πετύχουμε, πρόσθεσε ο κ. Αρικλί.
 
Ο Αρίκλι υποστήριξε ότι ο στόχος όλων των "δυνάμεων του κακού", όπως είπε, είναι η ανατολική Μεσόγειος χωρίς την Τουρκία και μια Κύπρο αποσυνδεδεμένη από την Τουρκία. Πρόσθεσε ότι η πολιτική τους κατά τις «προεδρικές εκλογές» θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι