Αντιμέτωποι με φυλάκιση όσοι καθύβρισαν τον Ακιντζί

Τρεις νομικοί αναλύουν στην Γενί Ντουζέν σήμερα τις ποινές που προνοεί η «νομοθεσία» του ψευδοκράτους για τις απειλές εναντίον του Μουσταφά Ακιντζί, μετά την κατάθεση στοιχείων σε «αστυνομία» και «γενική εισαγγελία» από τον Τ/κ ηγέτη που ζητεί μέτρα εναντίον όσων απείλησαν τον ίδιο και την οικογένειά του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Ο δικηγόρος Ουρούν Σολγιαλί ανέφερε στην εφημερίδα ότι η προσβολή εναντίον του «προέδρου», όπως αναφέρεται ο κ. Ακιντζί, θεωρείται βαρύ αδίκημα και επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 5 χρόνια, λέγοντας ότι η κατάθεση στοιχείων στην «αστυνομία» ήταν πολύ σημαντική.
 
Πρόκειται για σοβαρό ποινικό αδίκημα, σημείωσε και ο δικηγόρος Τσιαγάν Οζατάι που εξήγησε ότι η προσβολή ενός ατόμου προνοεί φυλάκιση για τον δράστη έως και 3 χρόνια, ενώ για τον «πρόεδρο» του ψευδοκράτους έως και 5 χρόνια. Η κατάθεση στοιχείων προς τον «γενικό εισαγγελέα», πρόσθεσε, είναι για δική του πληροφόρηση, αφού την έρευνα και την χρήση των στοιχείων θα κάνει η «αστυνομία».
 
Ο δε δικηγόρος Ερντάς Ερμπιλέν ανέφερε ότι το ή τα άτομα που προέβησαν στο αδίκημα αυτό, θα πρέπει να συλληφθούν μόλις έρθουν στο ψευδοκράτος.
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο σε νέα ανάρτησή του χθες το βράδυ ο Μουσταφά Ακιντζί έγραψε ότι «μια από τις βασικές μας αρχές θα παραμείνει, χωρίς καμία υποχώρηση ποτέ, το να μπορεί κάποιος να εκφράζεται σε αυτά τα χώματα ελεύθερα».
 
Όσο και αν πλήγωσε η εμπειρία που βίωσε, συνέχισε ο κ. Ακιντζί, είναι σημαντική να προστατευθεί ένα επίπεδο στο ύφος γραπτών και δηλώσεων. Ανέφερε επίσης ότι μετά την κατάθεση στοιχείων για όσους τον εξύβρισαν και απείλησαν την ζωή του ιδίου και της οικογένειάς του, θα προχωρήσει η νομική διαδικασία.
 
Ευχαριστεί τέλος όσους τον στήριξαν σε όλο αυτό από την πρώτη στιγμή και έδειξαν την αλληλεγγύη τους.

Δειτε Επισης

Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα