Τετάρτη 29 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τέλη Νοεμβρίου η τριμερής για το Κυπριακό

  18/10/2019 11:55
Τέλη Νοεμβρίου η τριμερής για το Κυπριακό

Τέλη Νοεμβρίου η τριμερής για το Κυπριακό

  18/10/2019 11:55
Τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τριμερής διάσκεψη για το Κυπριακό, εάν υπάρξει θετική ανταπόκριση και από την τ/κ πλευρά. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στη Λεμεσό.
 
«Εκείνο που μπορούμε να αναφέρουμε είναι ότι υπάρχουν σε προχωρημένο στάδιο βολιδοσκοπήσεις από πλευράς του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για να γίνει μια τριμερής του Γενικού Γραμματέα με τους δύο ηγέτες. Μια τριμερής συνάντηση η οποία όπως έχουν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή θα πραγματοποιηθεί περί την τελευταία εβδομάδα Νοεμβρίου. Στόχος μας είναι σίγουρα να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνάντηση, αλλά πολύ περισσότερο να υπάρξουν εκείνα τα αποτελέσματα που θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον, όπως και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας ζητά για να επαναρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
Το ζητούμενο δεν είναι να επαναρχίσουν απλά οι συνομιλίες, σημείωσε ο ΥΠΕΞ, αλλά «είναι να επαναρχίσουν συνομιλίες, υποσχόμενες συνομιλίες οι οποίες θα έχουν προοπτική θετικής κατάληξης. Για παράδειγμα επανέναρξη από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά, με επιδιωκόμενο στόχο αυτό που καθορίζεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».
 
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι πρέπει να τερματιστούν την ίδια στιγμή όλες οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, είτε αυτές αφορούν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.
 
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι απόλυτα δεσμευμένος, έχει ανταποκριθεί θετικά από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα και ελπίζουμε να οδηγηθούμε σε τέτοιου είδους εξελίξεις, που να επιτρέψουν την επανέναρξη των συνομιλιών».
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας