Δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του ο Ακιντζί-Έκτακτα μέτρα στα κατεχόμενα

Φάκελο με στοιχεία για τις απειλές, τις ύβρεις και τις επιθέσεις που δέχθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί και μέλη της οικογένειάς του επέδωσαν σήμερα στην «αστυνομία» και την «εισαγγελία» στα κατεχόμενα εκπρόσωποι του Τ/κ ηγέτη.
 
Ο «υφυπουργός παρά τω προέδρω», Γκιουρντά Χιουντάογλου επέδωσε στον φάκελο στον «γενικό εισαγγελέα» και ο «διευθυντής του γραφείου του προέδρου», Τζενκ Γκιουρτζιάγ στον «αρχηγό της αστυνομίας». Ο ίδιος φάκελος δόθηκε και στην τουρκική «πρεσβεία» στη Λευκωσία.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται ότι με τον φάκελο που παραδόθηκε και στους δύο «θεσμούς» ζητείται η λήψη μέτρων εναντίον των ατόμων που έχουν απειλήσει την ζωή του Τ/κ ηγέτη και της οικογένειάς του.
 
Πολλοί είναι χρήστες ενεργών λογαριασμών στην Τουρκία, ενώ υπάρχουν και "υπήκοοι" του ψευδοκράτους, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Ο «αρχηγός αστυνομίας», Σουλεϊμάν Μανάβογλου ανέφερε ότι ήδη η «αστυνομία» έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα και ο φάκελος με τα στοιχεία αυτά θα προστεθεί στην έρευνά του και «θα γίνει τάχιστα αυτό που πρέπει». Ο δε «γενικός εισαγγελέας», Μπεχίτς Οζτούρκ ανέφερε ότι θα εργαστούμε με ευαισθησία πάνω στο θέμα.
 
Χωρίς καθυστέρηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, κάνοντας τις απαραίτητες τεχνολογικές διαπιστώσεις και για άλλα παρόμοια μηνύματα (αναρτήσεις) από τις αρμόδιες υπηρεσίες της «αστυνομίας», θα γίνουν όλες οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες εναντίον αυτών που έκαναν τις αναρτήσεις.
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αφρίκα, ο Διευθυντής Γεωργίας Μερσίνης, Αρίφ Αμπαλί σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξε ότι πρέπει να πρέπει να διορισθεί ένας επίτροπος/διοικητής στο ψευδοκράτος και ζήτησε να γίνει αυτός. Είπε επίσης ότι η «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, θα πρέπει να προσαρτηθεί στη Μερσίνη.
 
Το ψευδοκράτος, είπε, έχει έναν πληθυσμό 326.000, δεν θα έπρεπε να είναι η «θυγατέρα – κράτος» αλλά η 14η επαρχία στον νομό Μερσίνης.
 
Ζητώντας να είναι αυτός ο διοικητής του ψευδοκράτους, ανέφερε ότι η πρώτη του δουλειά θα είναι να κάνει τεστ DNA στον κ. Ακιντζί λέγοντας ότι θα βάλει στον Άγγλο – όπως είπε – «πρόεδρο» της «τδβκ», του ψευδοκράτους δηλαδή, να πει τα ονόματα όλων των μαρτύρων από το 1571 μέχρι σήμερα (της Τουρκίας στην Κύπρο) και να τραγουδήσει 10 στίχους από τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας.
 
Αργότερα, σε τοπική εφημερίδα ο κ. Αμπαλί δήλωσε ότι αυτές είναι προσωπικές του απόψεις και όχι εκ της θέσεώς του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με το έγκλημα της μπανιέρας ξανακτυπά ο Τούρκος προπονητής
 

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)