Δ.Συλλούρης: Να λαμβάνεται υπόψη το συμφέρον των παιδιών μεταναστών

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε σήμερα ότι η ευημερία των παιδιών και ο προσεχτικός καθορισμός ως προς το ποιες πολιτικές συνάδουν με το συμφέρον τους πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά κύριο λόγο σε σχέση με το δικαίωμα και την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών μεταναστών.

Ο κ. Συλλούρης μιλούσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στο πλαίσιο διακρατικού φόρουμ νεολαίας για το δικαίωμα στην εκπαίδευση: οικοδομώντας ένα πιο λαμπρό μέλλον για παιδιά που μετακινούνται, το οποίο διοργανώθηκε από το κέντρο “Hope for Children”.

Εξέφρασε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να νομοθετήσει με οποιοδήποτε τρόπο για να προστατέψει καλύτερα τα παιδιά μετανάστες και να απαγορεύσει όλες τις μορφές βίας ή διάκρισης εναντίον τους.

«Η ευημερία των παιδιών και ο προσεχτικός καθορισμός ποιες πολιτικές ταιριάζουν με το συμφέρον τους πρέπει επίσης να λαμβάνονται κατά κύριο λόγο υπόψη σε σχέση με το δικαίωμα και την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών μεταναστών», είπε.

Η αποτελεσματική σχολική ένταξη αυτών των παιδιών στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και η εκμάθηση της καθομιλουμένης γλώσσας, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, «είναι ο καλύτερος τρόπος για να διευκολυνθεί η ενσωμάτωσή τους και να ενισχυθεί η δυνατότητά τους να συμβάλουν αποτελεσματικά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της κοινωνίας μας».

Την ίδια ώρα, ανέφερε, είναι σημαντικό αυτά τα παιδιά να νοιώσουν άνετα με την γλώσσα και την κουλτούρα τους.

Γι αυτό, σημείωσε, με δική μου πρωτοβουλία έχουμε εισάγει την εκμάθηση της αραβικής γλώσσας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, έτσι ώστε τα παιδιά αραβικής καταγωγής να μπορούνε να διατηρούν και να ενισχύουν τo δεσμό τους με την μητρική τους γλώσσα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Κύπρο.
 

Δειτε Επισης

Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα