Αβέρωφ: Θετική εξέλιξη η παγοποίηση της συζήτησης για απευθείας εμπόριο

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε σε δηλώσεις του στην Πάφο πως οι  συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το απευθείας εμπόριο οδεύουν προς ένα  τέλος την ερχόμενη εβδομάδα , προσθέτοντας πως φαίνεται,  πως τελικά  θα υπάρξει κατάληξη στο να παραμείνει παγωμένο το θέμα του απευθείας εμπορίου.
 
Γνωρίζετε είπε, πολύ καλά ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είχε εδώ και αρκετά χρόνια την θέση ότι αυτός ο κανονισμός και η πρόταση για το απευθείας εμπόριο στερείται νομικού υποβάθρου και ότι έπρεπε από καιρό να είχε αποσυρθεί .
 
Όμως  συνέχισε, είμαστε ένα πολιτικό κόμμα και μια ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα με πραγματισμό, προσθέτοντας πως από τη στιγμή που δεν μπορούμε και δεν βρίσκουμε την πλειοψηφία στο να αποσυρθεί οριστικά αυτός ο κανονισμός θα συμπορευθούμε και με άλλες πολιτικές ομάδες, τουλάχιστον να μείνει παγοποιημένος, συμπλήρωσε.
 
Στην συνέχεια ευχαρίστησε δημόσια και άλλους πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα για ότι έχουν κάνει στις δικές τους ομάδες για να παραμείνει παγοποιημένο το θέμα του απευθείας εμπορίου.
 
Εκτίμησε μάλιστα πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρεί ότι ίσως να ήταν και η πιο κατάλληλη περίοδος με αυτή την αντίδραση που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα για την συμπεριφορά της Τουρκίας να πετυχαίναμε το καλύτερο για την Κύπρο, την απόσυρση . Όμως  και η παραμονή του θέματος ως παγοποιημένο, αποτελεί θετική εξέλιξη , κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα