Σάββατο 15 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Παρουσιάζονται αύριο τα πεπραγμένα της Βουλής

  16/10/2019 18:24
Παρουσιάζονται αύριο τα πεπραγμένα της Βουλής

Παρουσιάζονται αύριο τα πεπραγμένα της Βουλής

  16/10/2019 18:24
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του κατά τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής είπε ότι ετοιμάστηκε η έκθεση πεπραγμένων της Τρίτης Συνόδου της Ενδέκατης Βουλευτικής Περιόδου, η οποία θα παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη, στην αίθουσα «Κερύνεια».
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως η έκθεση παρουσιάζει όλες τις δράσεις που ανέπτυξε η Βουλή κατά την απελθούσα σύνοδο: παραγωγή νομοθετικού έργου, άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, ανταπόκριση στις υποχρεώσεις της ως κοινοβούλιο κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραγωγή ερευνητικού και εκδοτικού έργου, τεχνολογική και κτιριακή αναβάθμιση.
 
Πρόσθεσε ότι επίσης παρουσιάζει τις διευρυμένες δράσεις της Βουλής στον τομέα της κοινοβουλευτικής διπλωματίας (ανάπτυξη τριμερών/πολυμερών συνεργασιών, Δημιουργία Κέντρου Συνεργασίας Μέσης Ανατολής, προώθηση και διάδοση της αραβοφωνίας στην Κύπρο, προώθηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου ενόψει του Brexit). Τέλος, παρουσιάζονται τα σημαντικά βήματα που έγιναν για ανάπτυξη μιας αμφίδρομης και διαδραστικής επικοινωνίας με τους πολίτες (Παράλληλη Βουλή, Σπίτι του Πολίτη, καθιέρωση του προγράμματος «Η Βουλή στα Σχολεία των Ακριτικών/Απομακρυσμένων Περιοχών»).
 
Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε την ευσυνειδησία που επέδειξαν κατά την επιτέλεση των καθηκόντων τους και το προσωπικό της Βουλής και τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες και συντάκτες για την πολύτιμη συνδρομή τους στην πραγμάτωση του κοινοβουλευτικού έργου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας