Να διαχειριστούν τον Ερντογάν ως εγκληματία κάλεσε τους συναδέλφους του ο Ευρωβουλευτής Μαυρίδης

Σε παρέμβασή του ενώπιον της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (αποτελείται από 154 Ευρωβουλευτές) στη συζήτηση για την αξιολόγηση της κατάστασης στη Συρία, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D), κάλεσε τους συναδέλφους του να διαχειριστούν τον Ερντογάν ως εγκληματία, όπως καταδεικνύουν τα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας στην πραγματικότητα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η παρέμβασή του κ. Κ. Μαυρίδη ακολούθησε την ενημέρωση που έκανε η αντιπρόεδρος της Ομάδας, Ευρωβουλευτής Κάτι Πίρι, για την τραγική κατάσταση και την ανθρωπιστική καταστροφή λόγω της τουρκικής εισβολής στη Συρία. Στην δική του παρέμβαση ο Κύπριος Ευρωβουλευτής επεσήμανε τα εξής: 
 
«Συμφωνώ με πολλά που περιέγραψε η συνάδελφός μου Κάτι Πίρι για την κατάσταση, αλλά διαφωνούμε στον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης και ειδικότερα στη διαχείριση του καθεστώτος Ερντογάν. Η δική μου αντίληψη είναι πως για χρόνια αντιδρούμε με ανεπαρκή μέτρα και αρκετή καθυστέρηση ("too little too late"). Στην Τουρκία έχουμε ένα δικτάτορα, ο οποίος επιβάλλει για χρόνια την νεο-οθωμανική του πολιτική με αδίσταχτο τρόπο, εντός και εκτός Τουρκίας. Όταν πριν μερικά χρόνια το παιδάκι Αιλάν ξεβράστηκε νεκρό στα τουρκικά παράλια, ο Ερντογάν απειλούσε να μας πλημμυρίσει με κατατρεγμένους πρόσφυγες, αλλά εμείς δεν θέλαμε να δούμε την πραγματικότητα: μόνο ένας εγκληματίας σκέφτεται έτσι. Αλλά εμείς, τον θεωρούσαμε «στρατηγικό εταίρο». Σήμερα, διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και θα απαριθμήσω μερικά: εθνοκάθαρση, κρατική υποστήριξη στην τρομοκρατία (του «Ισλαμικού Κράτους»), μαζική και συστηματική παραβίαση θεμελιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συστηματική επιθετικότητα και προσχεδιασμένη μετακίνηση πληθυσμών για παράνομο εποικισμό. Αυτά είναι εγκλήματα με βάση το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, στο οποίο η Τουρκία δυστυχώς δεν είναι μέλος. Αν τον αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως στο παρελθόν («too little too late») με την προσδοκία να προσαρμοστεί, στην πραγματικότητα, εκείνος θα συνεχίσει τα εγκλήματα και την νεο-οθωμανική του επεκτατική πολιτική με επόμενο θύμα μάλλον την Ανατολική Μεσόγειο».    
 
Καταλήγοντας, ο κ. Μαυρίδης ανέφερε ότι «αυτή την φορά πρέπει να δράσουμε αποτελεσματικά αντιμετωπίζοντάς τον ως εγκληματία, διαφορετικά σύντομα θα δούμε ότι πάλι κάναμε λάθος».
 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι