Πέμπτη 13 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Παρέμβαση Κουκουμά στην Διακοινοβουλευτική Ένωση για τον σεξισμό

  16/10/2019 15:27
Παρέμβαση Κουκουμά στην Διακοινοβουλευτική Ένωση για τον σεξισμό

Παρέμβαση Κουκουμά στην Διακοινοβουλευτική Ένωση για τον σεξισμό

  16/10/2019 15:27
Την υιοθέτηση των κατευθυντήριων γραμμών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης από όσο το δυνατό περισσότερα εθνικά κοινοβούλια υποστήριξε η Κύπρια Βουλευτής Σκεύη Κούτρα - Κουκουμά, εισηγούμενη τη μετάφρασή τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων η κ. Κουκουμά συμμετείχε σήμερα ως συντονίστρια σε συζήτηση στο περιθώριο των εργασιών της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στο Βελιγράδι, με θέμα: «#Όχι Στη Βουλή Μου: Εθνικές και Περιφερειακές Στρατηγικές», που διοργανώθηκε από το Φόρουμ Γυναικών Βουλευτών.
 
Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η παρουσίαση των Κατευθυντήριων Γραμμών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για καταπολέμηση του σεξισμού, της παρενόχλησης και της βίας ενάντια στις γυναίκες στα κοινοβούλια, αναφέρεται.  
 
Προστίθεται ότι υπογραμμίστηκε ο καταλυτικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν περιφερειακοί κοινοβουλευτικοί οργανισμοί, προκειμένου να δημιουργηθούν κοινοβουλευτικά περιβάλλοντα, από τα οποία θα απουσιάζουν ο σεξισμός, η σεξουαλική παρενόχληση και η βία.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Κουκουμά «υποστήριξε την υιοθέτηση των Κατευθυντήριων Γραμμών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης από όσο το δυνατό περισσότερα εθνικά κοινοβούλια και εισηγήθηκε τη μετάφρασή τους, σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες, ώστε να καταστεί πιο άμεση και απτή η ενσωμάτωσή τους στις εθνικές πραγματικότητες».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας