Περιμένουν Αναστασιάδη για ανασχηματισμό, έτοιμος από καιρό ο Χάρης

Το πράσινο φως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ο ίδιος δήλωσε χθες, αναμένει ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ώστε να υλοποιήσει την προαναγγελθείσα αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα.
 
Όπως είναι γνωστό ο κ. Γεωργιάδης έχει ανακοινώσει εδώ και αρκετούς μήνες την απόφαση του να παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών πριν από το τέλος του χρόνου, με τις πληροφορίες να τον θέλουν να μετακομίζει στην Πινδάρου και να φλερτάρει με κομματικό αξίωμα στην ηγετική πυραμίδα του ΔΗΣΥ.
 
Ερωτηθείς για το πότε θα αποχωρήσει από το Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα κατά πόσο θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού, ο Χάρης Γεωργιάδης, επανέλαβε χθες πως έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει τον κύκλο του στο Υπουργείο πριν από το τέλος του χρόνου, σε ακριβή χρόνο που, όπως τόνισε,  θα αποφασίσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Σημειώνεται πως η αποχώρηση του υπουργού Οικονομικών τοποθετείτο χρονικά περί τα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να δράττεται της ευκαιρίας και να προχωρεί ταυτόχρονα σε ευρύτερο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.
 
Δεν αποκλείεται, ωστόσο, οι εξελίξεις που σχετίζονται, τόσο με το Κυπριακό όσο και με την τουρκική παραβατικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και τις εξελίξεις στη Συρία, να καθυστερήσουν τις αποφάσεις του.
 
Ήδη πάντως έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά σενάρια όσον αφορά τις προθέσεις του Νίκου Αναστασιάδη σε σχέση με το φρεσκάρισμα το οποίο θα επιχειρήσει στην Κυβέρνηση με αφορμή την αποχώρηση του υπουργού Οικονομικών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο ανασχηματισμός που ψήνεται και το ανακάτεμα της τράπουλας στον ΔΗΣΥ
 
Ως κλειδωμένη θεωρείται η μετακίνηση του υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη στο Υπουργείο Οικονομικών, σε διαδοχή του Χάρη Γεωργιάδη, ενώ τα ονόματα των υπουργών Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη και Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου, φαίνεται να βρίσκονται στη λίστα των υποψηφίων προς αποχώρηση.
 
Την ίδια ώρα, εκτός κυβερνητικού σχήματος φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα βρεθεί και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, για διαφορετικούς ωστόσο λόγους, απ΄ ότι οι άλλοι δύο προαναφερθέντες.
 
Στο πλαίσιο του επικείμενου ανασχηματισμού ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να προχωρήσει, τόσο σε εσωτερικές ανακατατάξεις, όπως για παράδειγμα αυτή του Κωνσταντίνου Πετρίδη, από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Οικονομικών, όσο και σε εμβολιασμό του Υπουργικού του Συμβουλίου με νέο αίμα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τις αποφάσεις του Προέδρου αναμένουν, όπως είναι λογικό και στον ΔΗΣΥ, με ονόματα αξιωματούχων της παράταξης όπως είναι ο Νίκος Τορναρίτης και ο Νίκος Νουρής να φιγουράρουν ψηλά στον κατάλογο των εν δυνάμει προς υπουργοποίηση στελεχών της παράταξης. Ο πρώτος για το Υπουργείο Παιδείας και ο δεύτερος για το Υπουργείο Εσωτερικών.
 
Όσον αφορά το Χάρη Γεωργιάδη, όπως έχει προαναφερθεί, με την αποχώρηση του από το κυβερνητικό σχήμα προτίθεται να επιστρέψει στην Πινδάρου και να διεκδικήσει ή να αναλάβει θέση στην ηγετική πυραμίδα του ΔΗΣΥ, όπου στο προσεχές διάστημα, αναλόγως και της πιθανής υπουργοποίησης στελεχών  αναμένονται ανακατατάξεις, τόσο σε επίπεδο ηγετικής πυραμίδας όσο και κοινοβουλευτικής ομάδας.

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων