Η Κύπρος εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον κουρδικό λαό (pics)

Εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον κουρδικό λαό πραγματοποιήθηκε σήμερα, κοντά στο οδόφραγμα του Λήδρα Παλας.
 
Κύπριοι ένωσαν τη φωνή τους με Κούρδους, καταγγέλλοντας την τουρκική εισβολή στη βορειανατολική Συρία και τόνισαν ότι «η Ελευθερία μας περνά από τη Ροζάβα». Φώναξαν «έξω οι Τούρκοι από τη Συρία», «Φασίστα Ερντογάν», «Τρομοκράτη Ερντογάν»,  «Αφρίν, Κερύνεια, Ελευθερία», «Λευκωσία μια Ροζαβά μια φωνή και μια γροθιά», «Φασίστα Ερντογάν κάτω τα χέρα από το Κουρδιστάν», «Λευτεριά στο Ροζαβά, Λευτεριά στην Κύπρο».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης μέλη και στελέχη της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων και του ΕΛΑΜ, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης και ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου.
 
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης Κουρδιστάν PYD, το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» και η Πρωτοβουλία Μνήμης Θεόφιλου Γεωργιάδη.
 
Σε μήνυμά τους οι τρεις οργανώσεις τόνισαν ότι «από την ημικατεχόμενη Λευκωσία, στέλνουμε αλληλέγγυο χαιρετισμό στους Κούρδους και στις Κούρδισσες των YPG/YPJ. Επιμένουμε στον κοινό αγώνα Κυπρίων και Κούρδων κατά της τουρκικής κατοχής. Αμφισβητούμε τους διαμεσολαβητές και καταγγέλλουμε τον τουρκικό ιμπεριαλισμό που απλώνει τα νύχια του στη Ροζάβα, στην Κύπρο, στη Θράκη, στο Αιγαίο. Αποτάσσουμε τους συμβιβασμούς και επιμένουμε στον ανένδοτο εθνικοαπελευθερωτικό, αντικατοχικό, αντιφασιστικό αγώνα των λαών μας».
 
«Το Κουρδιστάν θα νικήσει. Η Ροζάβα θα προχωρήσει ελεύθερη και θα διδάσκει για πάντα πως οι λαοί που αγωνίζονται, δεν πεθαίνουν. Η κουρδική αντίσταση δείχνει τον δρόμο. Η ελευθερία της Κύπρου περνά μέσα από τα βουνά του Κουρδιστάν», ανέφεραν περαιτέρω.

Η υπόσχεση στον Θεόφιλο

Μιλώντας, ο Σόλων Αντάρτης, εκ των διαδηλωτών, είπε πως όταν ήταν παιδί έζησε την "ειρηνική επιχείρηση" της Τουρκίας στην Κύπρο, προσθέτοντας πως για να επιζήσει μπήκε σε ένα αυτοκίνητο με την οικογένεια του έτρεξαν να γλιτώσουν. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι παρακολουθώντας τα γεγονότα στη Συρία ξαναζούμε ότι σημαίνει ο φασισμός, ο οποίος είναι δίπλα μας, είναι αμείλικτος είναι βάρβαρος, που βιάζει και σκοτώνει γυναίκες σήμερα, όχι χθες, πριν 10 ή 50 χρόνια.
 
Πρόσθεσε πως έχει το θράσος να δημοσιοποιεί τα κατάπτυστα βίντεο για να τα παρακολουθεί η ανθρωπότητα και δήλωσε πως αισθάνεται ντροπή, επειδή οι Κύπριοι δεν είναι πλέον όπως τους Κούρδους. Καταλήγοντας, είπε πως ο δρόμος ενάντια στον φασισμό είναι ένας και είναι αγώνας μέχρι τελικής πτώσεως και διατύπωσε τη θέση πως το Κουρδιστάν θα ζήσει, προσθέτοντας «ελπίζω και εμείς».
 
Ο  Λάμπρος Καλλένος ανέφερε ότι έχει πλέον καταστεί ξεκάθαρο στην αντίληψη πολλών Κυπρίων ότι αυτά που συμβαίνουν στη Συρία αφορούν και εμάς. Αυτό που η Τουρκία κάνει στη Συρία δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο από αυτό που κάνει στην Κύπρο και την πολιτική της στο Αιγαίο.
 
Ο κ. Καλλένος εξέφρασε την άποψη ότι οι πολιτικοί της Κύπρου πρέπει να σταματήσουν να σωπαίνουν μπροστά στα όσα η Τουρκία διαπράττει για να μην δυσαρεστηθούν κάποιοι και πρέπει να κατανοήσουν ότι Κύπριοι και Κούρδοι, επειδή έτσι το έφερε η ιστορία και η γεωγραφία έχουμε τον ίδιο εχθρό.
 
Ο Σερκέζ Κορμάζ είπε πως στη Συρία δεν δοκιμάζονται οι Κούρδοι και ο συριακός λαός, αλλά η ανθρωπότητα ολόκληρη με τις αρχές τις αξίες, η δημοκρατία και η ελευθερία. Ο μάρτυρας Θεόφιλος πριν 20 χρόνια είχε πει ότι η λευτεριά της Κύπρου θα περάσει από τα Βουνά του Κουρδιστάν, συνέχισε, προσθέτοντας ότι με χαρά διαπιστώνουμε ότι έχει αντιληφθεί αυτή την αλήθεια ο κυπριακός λαός. Τέλος, ανέφερε ότι υποσχεθήκαμε στον μάρτυρα Θεόφιλο την ελευθερία μας και την υπόσχεση μας θα την κρατήσουμε.

 Σημειώνεται ότι η εκδήλωση έληξε με μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του Θεόφιλου Γεωργιάδη και των μαρτύρων του αγώνα των Κούρδων για απελευθέρωση.
 
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Δειτε Επισης

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές