Απαντά «ντροπή» σε όσους ζητούν την παραίτηση του Ακιντζί, ο Μπουρτζιού

Ντροπή της δημοκρατίας χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την απόφαση του κόμματος εθνικής ενότητας, που ζητά παραίτηση του Μουσταφά Ακιντζί καθώς και τη μη συμμετοχή του, στην επικείμενη τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
 
Ο Μπαρίς Μπιουρτζιού με σειρά αναρτήσεών του στο twitter, χαρακτήρισε ανυπόστατα τα όσα ανακοίνωσε το κόμμα του Ερσίν Τατάρ, αναφορικά με τον Μουσταφά Ακιντζί, που ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει πως μετά την ανάρτησή του για την τουρκική εισβολή στη Συρία, δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία του τουρκοκυπριακού λαού. Τα χαρακτήρισε, μάλιστα, "μαύρο λεκέ".
 
Ο κ. Μπουρτζιού υπέδειξε πως ο Μουσταφά Ακιντζί «εκλέχθηκε» (σ.σ. στις παράνομες εκλογές του ψευδοκράτους), από τον λαό και δεν μπορεί να απομακρυνθεί με την απόφαση ενός κόμματος. Ενώ πρόσθεσε πως η προσέγγιση που δεν λαμβάνει υπόψη τη βούληση του λαού είναι ντροπή για τη δημοκρατία, μια ντροπή που σύμφωνα με τον Μπαρίς Μπουρτζιού, «δεν θα λάβει υποστήριξη από τους πολίτες ανεξάρτητου κόμματος».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Από πότε είναι έγκλημα η υπεράσπιση της ειρήνης» η απάντηση Ακιντζί τους επικριτές του
 
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Ακιντζί χαρακτήρισε ανεύθυνη προσέγγιση το αίτημα του κόμματος του Ερσίν Τατάρ για τη μη συμμετοχή του Μουσταφά Ακιντζί σε τριμερή. Ο Μουσταφά Ακιντζί, συνεχίζει ο Μπουρτζιού, θα συνεχίσει να εκπληρώνει τα καθήκοντά του έχοντας πλήρη εξουσία και υποστήριξη από τον τουρκοκυπριακό λαό.
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Γενί Ντουζέν στην ομιλία του χθες στη «βουλή», ο «πρωθυπουργός» και πρόεδρος του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ ζήτησε να δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή για να αξιολογήσει την κατάσταση λέγοντας πως η «βουλή» «πρέπει να προσευχηθεί για να είναι επιτυχής ο τουρκικός στρατός».
 
Στη δική του παρέμβαση ο πρόεδρος του ΚΛ και «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι ο Τ/κ ηγέτης έχει δικαίωμα να προβαίνει σε δηλώσεις προβάλλοντας τις δικές του απόψεις, αλλά πρέπει να αποφεύγει τις δηλώσεις που προκαλούν πολιτική αντιπαράθεση. Να αποφεύγονται, συνέχισε, δηλώσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν.
 
Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν ανέφερε στην ομιλία του ότι «αυτή την ευαίσθητη περίοδο δεν πρέπει να χωριζόμαστε σε μέτωπα. Να προβάλλουμε τα κοινά στοιχεία και να αποφεύγουμε τις διαχωριστικές δηλώσεις. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος που είναι ενάντια στην ασφάλεια της περιοχής, στο να έρθει η γαλήνη και η ειρήνη». Ο κ. Ερχουρμάν είπε ότι μπορεί κάποιος να επικρίνει τον «πρόεδρο» αλλά δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές επιθέσεις που φτάνουν στο σημείο λιντσαρίσματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανέλαβε δράση η ΤΜΤ, έστειλε στον Ακιντζί μαύρο στεφάνι

Ο αποχωρήσας πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε ότι μπορεί ο Τ/κ ηγέτης να έκανε μια άκαιρη δήλωση που ίσως διαστρεβλώθηκε, ωστόσο τα όσα έχουν λεχθεί δημόσια (σσ: οι ύβρεις και οι απειλές) εναντίον του «προέδρου» δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
 
Ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί εξέφρασε την άποψη ότι ο Τ/κ ηγέτης δεν είναι σωστό να λάβει μέρος σε μια τριμερή ή πενταμερή. «Πρέπει να παραιτηθεί για να ανανεωθεί η ψήφος εμπιστοσύνης».
 
Ο «βουλευτής» του ΚΚΔ, Ζεκί Τσελέρ είπε ότι όσοι προβαίνουν (στα κατεχόμενα) σε δηλώσεις για τα όσα ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης, δεν αποσκοπούν σε τίποτε άλλα παρά το δικό τους πολιτικό όφελος προς Τούρκους αξιωματούχους. Είμαστε υποχρεωμένοι να επιτύχουμε την κοινοτική ενότητα, πρόσθεσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπουρλότο στον τ/κ τύπο για την επίθεση στον Ακιντζί με φόντο την ανάρτηση του
 
Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα ακολούθησε της συζήτησης στη «βουλή» η ομόφωνη απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΚΕΕ με την οποία θεωρείται ότι ο Τ/κ ηγέτης δεν εκφράζει τον τ/κ «λαό» και καλείται να μην συμμετέχει σε πιθανές διαπραγματεύσεις.
 
Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρία του ανώτερου κομματικού οργάνου του μεγαλύτερου «κυβερνητικού» εταίρου, δημοσιοποιήθηκε η γραπτή δήλωση του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί με τις θέσεις του για την Συρία αλλά και τα όσα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν είχε πει για την αρχική του ανάρτηση και την «προεδρία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απολογητικός ο Ακιντζί- «Με παρεξηγήσατε», απαντά στους επικριτές του
 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα