Παρασκευή 23 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Εν αναμονή του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου για τις τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ η Λευκωσία

  15/10/2019 12:15
Εν αναμονή του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου για τις τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ η Λευκωσία

Εν αναμονή του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου για τις τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ η Λευκωσία

  15/10/2019 12:15
Αναμένουμε τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου μετά από αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει εγγραφεί το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων προς συζήτηση, και θα έχουμε τις τελικές αποφάσεις, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Ο κ. Προδρόμου, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και τι αναμένεται να υπάρξει από το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είπε ότι πράγματι υπήρξαν σημαντικές αποφάσεις στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων μετά τις προσπάθειες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα και σύμφωνα με τις προηγούμενες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
«Ακούσαμε και την τοποθέτηση από την Ύπατη Εκπρόσωπο κα Μογκερίνι. Η ικανοποίηση της Κυβέρνησης εκφράστηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Υπουργό Εξωτερικών. Τώρα θα περιμένουμε τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους αρχηγούς κρατών, όπου μετά από αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει εγγραφεί το θέμα προς συζήτηση και θα έχουμε τις τελικές αποφάσεις», σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
«Ο σκοπός», υπέδειξε, «είναι η αλληλεγγύη των εταίρων μας, η οποία έχει εκφραστεί ομόθυμα, να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε αυτές τις αποσταθεροποιητικές κινήσεις που συνεχίζει να κάνει η Τουρκία».
 
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα με την προσπάθεια αποδόμησης του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας μετά την τοποθέτηση του για το θέμα της  Συρίας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «δεν νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να σχολιάσουμε.
 
«Γεγονός παραμένει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πάντα έτοιμος, πρόθυμος, διατεθειμένος, αναμένοντας τις αποφάσεις και τις ενέργειες που θα προωθήσει ο Γ.Γ. των Η.Ε.», επισήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.  
 
«Η κρίση και η πολύ-πολύ αποκαρδιωτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Συρία», συνέχισε, «σίγουρα μας απασχολεί, όπως απασχολεί και όλη τη διεθνή κοινότητα και θα είναι εξάλλου θέμα που θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
 
Όσον αφορά το Κυπριακό είναι γνωστή η κατάσταση πραγμάτων. Ο Πρόεδρος περιμένει όταν κρίνει ο Γ.Γ., να έχουμε τη συνέχιση της πρωτοβουλίας του».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας