Την αφοσίωσή του στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων επανέλαβε ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέθεσε απόψε επίσημο δείπνο προς τιμή του Προέδρου της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς.
 
Στον χαιρετισμό του στο δείπνο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ανταλλαγή επισκέψεων στο ανώτατο επίπεδο αντανακλά τα θεμέλια πάνω στα οποία βασίζονται οι εξαίρετες σχέσεις των δύο χωρών, που αφορούν το κοινό όραμα για ειρήνη και δημοκρατία.
 
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ακλόνητη αφοσίωση και προσήλωση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν, με στόχο την επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης σύμφωνης με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Μιας λύσης, είπε, που να διασφαλίζει το κοινό και ευήμερο μέλλον για τις μέλλουσες γενεές των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων που θα τους επιτρέπει να ζουν μαζί σε συνθήκες σταθερότητας, ασφάλειας και ειρηνικής συνύπαρξης χωρίς ξένες εξαρτήσεις.
 
Τέλος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε το γεγονός ότι ο κ. Χίγκινς έχει επανεκλεγεί πέρσι για δεύτερη φορά στον προεδρικό θώκο με το υψηλότερο μέχρι σήμερα ποσοστό στην ιστορία της Ιρλανδίας, κάτι που αποτελεί, όπως είπε, απόδειξη της δημοτικότητάς του.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι δύο χώρες ως νησιωτικά κράτη έχουν πολλά κοινά, σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα επισκεφθεί κατά την εδώ παρουσία του το Ναυτιλιακό Ινστιτούτο στη Λάρνακα.
 
Επεσήμανε τη στενή σχέση που θα έχει το Ινστιτούτο με το αντίστοιχο της Ιρλανδίας, σημειώνοντας πως τόσο η Κύπρος όσο και η χώρα του συμμερίζονται κοινές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση των θαλάσσιων πόρων και της θαλάσσιας ζωής.
 
Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα να εξευρεθεί σύντομα λύση στο Κυπριακό.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ