Εκδήλωση αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό αύριο στη Λευκωσία

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό διοργανώνουν αύριο στη Λευκωσία το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης Κουρδιστάν PYD, το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» και η Πρωτοβουλίας Μνήμης Θεόφιλου Γεωργιάδη.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 το βράδυ, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, εδώ και μια βδομάδα ο κουρδικός λαός δοκιμάζεται στα εδάφη της βόρειας Συρίας. Απέναντι σε μια νέα τουρκική εισβολή, αντάρτες και αντάρτισσες των YPG/YPJ ανέβασαν ξανά τα όπλα στους ώμους και αντιστέκονται γενναία ενάντια στο κτήνος που λέγεται Ταγίπ Ερντογάν.
 
«Το ίδιο κτήνος, που στέλνει τα γεωτρύπανά του στις θάλασσες της τουρκοκρατούμενης Κύπρου, προτάσσει έναν υποτιθέμενο αγώνα κατά της «τρομοκρατίας» για να υποτάξει τους Κούρδους και τις Κούρδισσες που κατάφεραν να καθηλώσουν τους ισλαμοφασίστες του «Ισλαμικού Κράτους». Τούρκοι επιδρομείς, βγαλμένοι από τα πιο σκοτεινά κιτάπια της ιστορίας, λεηλατούν χωριά, δολοφονούν αμάχους και κατακρεουργούν κάθε αναγνωρισμένο ανθρώπινο δικαίωμα», προστίθεται.
 
«Με αμερικανικά και ρωσικά δεκανίκια, η φασιστική Τουρκία επιχειρεί να καταστρέψει την περήφανη Ροζάβα. Ανενόχλητος, ο Ερντογάν και οι σύμμαχοί του, πατούν πάνω στο κόκκινο χαλί των ΗΠΑ και στην ένοχη ανοχή της Ευρώπης για να διαλύσουν τον εξεγερμένο κουρδικό λαό», σημειώνεται περαιτέρω.
 
«Από την ημικατεχόμενη Λευκωσία, στέλνουμε αλληλέγγυο χαιρετισμό στους Κούρδους και στις Κούρδισσες των YPG/YPJ. Επιμένουμε στον κοινό αγώνα Κυπρίων και Κούρδων κατά της τουρκικής κατοχής. Αμφισβητούμε τους διαμεσολαβητές και καταγγέλλουμε τον τουρκικό ιμπεριαλισμό που απλώνει τα νύχια του στη Ροζάβα, στην Κύπρο, στη Θράκη, στο Αιγαίο. Αποτάσσουμε τους συμβιβασμούς και επιμένουμε στον ανένδοτο εθνικοαπελευθερωτικό, αντικατοχικό, αντιφασιστικό αγώνα των λαών μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.
 
«Το Κουρδιστάν θα νικήσει. Η Ροζάβα θα προχωρήσει ελεύθερη και θα διδάσκει για πάντα πως οι λαοί που αγωνίζονται, δεν πεθαίνουν. Η κουρδική αντίσταση δείχνει τον δρόμο. Η ελευθερία της Κύπρου περνά μέσα από τα βουνά του Κουρδιστάν. Καλούμε σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον περήφανο κουρδικό λαό. Ο αγώνας είναι κοινός. Κερύνεια-Ρόζαβα-Ελευθερία-Κοινός αγώνας-Έξω η Τουρκία», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον