Μπουρλότο στον τ/κ τύπο για την επίθεση στον Ακιντζί με φόντο την ανάρτηση του

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε στην Τουρκία και στα κατεχόμενα η ανάρτηση του ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για τη Συρία είναι το κύριο πρωτοσέλιδο στις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.
 
Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Και αυτή τη φορά στόχος ήταν ο Ακιντζί» γράφει ότι στις 22 Ιανουαρίου 2018 ο στόχος του Ερντογάν ήταν η εφημερίδα και τώρα ο στόχος του είναι ο Ακιντζί ενώ προβάλλει δηλώσεις Τούρκων και Τ/κ πολιτικών σχετικά με την ανάρτηση του Τ/κ ηγέτη. Κάνει αναφορά στις επικρίσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι αλλά και στη στήριξη του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας και της τ/κ πλατφόρμας συντεχνιών προς τον Ακιντζί. Η εφημερίδα δεν κάνει αναφορά σε άλλο θέμα στο πρωτοσέλιδο της.
 
Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Έντονη επίκριση στον Ακιντζί»  κάνει λόγο για έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση του Τ/κ ηγέτη σχετικά με την Συρία και γράφει ότι μεταξύ άλλων και ο «πρωθυπουργός» καταδίκασε τις δηλώσεις Ακιντζί λέγοντας ότι δεν εκπροσωπούν την τ/κ κοινότητα αναφέροντας ότι θα συνέλθει τη Δευτέρα το απόγευμα η κεντρική επιτροπή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας για να συζητήσει το θέμα. Αλλού γίνεται αναφορά σε εκδήλωση διαμαρτυρίας ομάδας πολιτών έξω από το «υπουργείο μεταφορών» σχετικά με την μη λήψη μέτρων από το «υπουργείο» για μείωση των ατυχημάτων.  Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.
 
Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Ο Ακιντζί έγινε το ντέρτι όλων» προβάλλει τις δηλώσεις Τούρκων και Τ/κ πολιτικών σχετικά με την ανάρτηση του Μουσταφά Ακιντζί ενώ το Κόμμα Εθνικής Ενότητας συνέρχεται σήμερα το απόγευμα για να συζητήσει τις εξελίξεις. Γράφει ακόμα, ότι δεν έχει τελειωμό ο τρόμος στην Συρία ενώ μέχρι στιγμής σκοτώθηκαν από τουρκικά πυρά 525 τρομοκράτες. Η εφημερίδα προβάλλει ακόμα δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία.
 
Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Σκληρή επίκριση από την Τουρκία στον Ακιντζί» προβάλλει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την ανάρτηση του Τ/κ ηγέτη για τη Συρία και αναφέρει ακόμα ότι εκτός του Ερντογάν πολλοί ήταν οι Τούρκοι και Τ/κ πολιτικοί που καταδίκασαν τις δηλώσεις Ακιντζί ανάμεσα τους και ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι και ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ. Αλλού προβάλλει στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των εστιατορίων και καφέ στα κατεχόμενα τα οποία ανέρχονται περίπου στα 2,5 χιλιάδες. Αναφέρεται επίσης σε άρθρο του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε αμερικανική εφημερίδα σχετικά με τους λόγους που η Τουρκία επιχειρεί στην Συρία. 
 
Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ξέφυγε από τα όρια και προκάλεσε αντιδράσεις» αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση του Μουσταφά Ακιντζί και γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του επέκρινε τον Τ/κ ηγέτη ότι έχει ξεπεράσει τα όρια του ενώ ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι είπε ότι θα τρίζουν τα οστά των στρατιωτών με τα λόγια του Τ/κ ηγέτη. Γράφει ακόμα ότι, πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το πανηγύρι στην Λουρουτζίνα που έγινε χθες Κυριακή.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας