Η γυαλισμένη μπότα του Αττίλα και το σωσίβιο του Ακιντζί

Βγαλμένη από το παρελθόν, ενδεχομένως και από το μέλλον, είναι η κόντρα που ξέσπασε από χθες μεταξύ του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και της τουρκικής κυβέρνησης καθώς και των εγκάθετών της στην Κύπρο, μετά την ανάρτηση του πρώτου αναφορικά με την τουρκική εισβολή στη Βόρεια Συρία.
 
Από το παρελθόν, διότι, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μουσταφά Ακιντζί διαχωρίζει τη θέση του από την επίσημη γραμμή της Άγκυρας προκαλώντας την οργή της και από το μέλλον, γιατί ο Ερντογάν στην οργισμένη του ανάρτηση επιφυλάσσεται, εμμέσως πλην σαφώς, για αντίποινα μέχρι τις επικείμενες παράνομες εκλογές στο ψευδοκράτος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βρυχάται ο Ερντογάν κατά του Ακιντζί-«Ξεπέρασε τα όρια»

Ο Ακιντζί βρήκε το θάρρος και είπε μια μεγάλη αλήθεια. Μια αλήθεια που ο κάθε λογικός  και δημοκράτης άνθρωπος λέει, αναφορικά με την εισβολή των στρατευμάτων του Ερντογάν και των ανταρτών, πρώην συνεργατών του ISIS συμμάχων του, και βρέθηκε αντιμέτωπος με όλο τον μηχανισμό του τουρκικού κράτους και των Τουρκοκύπριων σφουγγοκωλάριών του.
 
Ποιος είδε τον Ερντογάν και δεν τον φοβήθηκε, όταν έμαθε για τα όσα έγραψε ο Ακιντζί. Ο Τούρκος Πρόεδρος, χωρίς περιστροφές, απείλησε τον Ακιντζί για το πολιτικό του μέλλον, ενώ του υπέδειξε πως θα πρέπει να συνεχίσει να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του, διότι οφείλει ότι είναι στην Τουρκία.
 
Κι αν ο Ακιντζί έγραψε όσα έγραψε για τη Συρία, ενδεχομένως να πιέστηκε τόσο το περασμένο Σάββατο, όσο και τις προηγούμενες ημέρες για τα όσα συμβαίνουν στο Κυπριακό.
 
Η ανεξήγητη στάση του, να συμφωνεί στις εννέα Αυγούστου τους όρους αναφοράς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αποδέχεται στην πρώτη συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ κατά την τελευταία επίσκεψή της στην Κύπρο, όσα η ίδια κατέγραψε και την επόμενη μέρα να κάνει στροφή 180 μοιρών, θέτοντας μια σειρά από αδικαιολόγητες απαιτήσεις, τώρα ενδεχομένως να μπορούν να εξηγηθούν καλύτερα.
 
Δεν είναι μυστικό ότι η Άγκυρα χαράσσει την πολιτική του ψευδοκράτους και δεν είναι μυστικό ότι ο Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος παρεμπιπτόντως τοποθετήθηκε και αυτός κατά της ανάρτησης Ακιντζί, αποτελεί το πουλέν του Ερντογάν στα κατεχόμενα.
 
Καθόλου τυχαίο δεν είναι επίσης ότι τον περασμένο μήνα, όταν τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στη Νέα Υόρκη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν επεδίωξε να συναντήσει τον Μουσταφά Ακιντζί, όμως φρόντισε να δει τον Κουντρέτ Οζερσάι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπέρ της ειρήνης τάχθηκε ο Ακιντζί-«Έμαθα τι σημαίνει πόλεμος από εμπειρία»

Αναμφισβήτητα ο Μουσταφά Ακιντζί βρίσκεται σε πολιτική απομόνωση στην άλλη πλευρά. Αναντίρρητα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση, στην οποία ο ίδιος επέλεξε να μπει κάνοντας κατά καιρούς τα χατίρια της Άγκυρας, ίσως για λόγους πολιτικής επιβίωσης. Μετά όμως από την ανάρτηση του Σαββάτου μπήκε στη μαύρη λίστα του Ερντογάν και δύσκολα θα καταφέρει να βγει μέχρι τις επικείμενες εκλογές.
 
Μόνη διέξοδος για τον ίδιο αποτελεί η πρόοδος στο Κυπριακό που μεταφράζεται σε επανέναρξη των συνομιλιών. Μένει να διαφανεί αν θα ο ίδιος θα βοηθήσει τον εαυτό του, αφήνοντας στην άκρη τις υπερβολικές απαιτήσεις που προέβαλε ολόκληρο τον Σεπτέμβριο, εκδηλώνοντας εμπράκτως την πρόθεση του να συμβάλει θετικά στη διαδικασία που θα επιλέξει ο Αντόνιο Γκουτέρες για επανέναρξη των συνομιλιών.
 
Η επανέναρξη των συνομιλιών, δηλαδή,  θα αποτελέσει το σωσίβιο του Τουρκοκύπριου ηγέτη απέναντι στην καλογυαλισμένη μπότα του Αττίλα, που αυτή την ώρα συνεχίζει την εισβολή στη Συρία και που καταπατά την Κύπρο για 45 χρόνια.

Δειτε Επισης

Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή
Λ. Φουρλάς: Τα Βαρώσια είναι μια ιστορία σαδισμού στην καρδιά της Ευρώπης
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»