Τετάρτη 29 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σφοδρή αντιπαράθεση ΑΚΕΛ-Κυβέρνησης με φόντο την Τουρκία

  13/10/2019 17:45
Σφοδρή αντιπαράθεση ΑΚΕΛ-Κυβέρνησης με φόντο την Τουρκία

Σφοδρή αντιπαράθεση ΑΚΕΛ-Κυβέρνησης με φόντο την Τουρκία

  13/10/2019 17:45
«Αυτές τις ώρες, που ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί με αποτροπιασμό την τουρκική θηριωδία στη Συρία, το ΑΚΕΛ με δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κ. Γ. Λουκαΐδη, κάνει λόγο για «απενοχοποίηση» της Τουρκίας. Ακόμα και τώρα, το μόνο που τους απασχολεί είναι  να καταφέρονται κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου. 
 
«Πραγματικά, μπροστά σε αυτό τον αδίστακτο πολεμικό τυχοδιωκτισμό του καθεστώτος Ερντογάν, που γεμίζει πόνο και αίμα τη Συρία και βαθιές ανησυχίες τη διεθνή κοινότητα, μπροστά στον παροξυσμό αυταρχισμού και περιφρόνησης κάθε έννοιας δικαίου από την Τουρκία, είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τη λογική του ΑΚΕΛ», τόνισε.
 
Νωρίτερα, στις δηλώσεις του στην πορεία των Μορφιτών, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης είχε κατηγορήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι, έχοντας απωλέσει τη ψυχραιμία του, επέλεξε να αφιερώσει όλη την ομιλία του σε κατηγορίες «άδικες, ατεκμηρίωτες αλλά και ανήθικες» σε βάρος του ΑΚΕΛ.
 
«Την απενοχοποίηση της Τουρκίας δεν την φέρνει η κριτική που ασκεί το ΑΚΕΛ σε σχέση με τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη. Είναι οι χειρισμοί του Προέδρου Αναστασιάδη που οδήγησαν σε εικόνα απενοχοποίησης της Τουρκίας μέσα και από έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, αλλά και μέσα από δηλώσεις έκφρασης ικανοποίησης από την κ. Μογκερίνι σε σχέση με τη στάση της Τουρκίας στο Κραν Μοντάνα», ανέφερε.
 
Δυστυχώς, ενώ ο κ. Αναστασιάδης αρέσκεται να ασκεί κριτική αυτού του είδους στο ΑΚΕΛ και να λέει πάρα πολλά σε βάρος του ΑΚΕΛ «δεν είπε λέξη και δεν αντέδρασε καθόλου όταν μέσα από την έκθεσή του, ο κ. Γκουτέρες απενοχοποιούσε και εγκωμίαζε την Τουρκία, αλλά και όταν παρόμοια ενεργούσε η κ. Μογκερίνι». «Εκφράζουμε τη λύπη μας και αφήνουμε στην κρίση του κυπριακού λαού τον κ. Αναστασιάδη» κατέληξε.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας