Στήριξη της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία από την «κυβέρνηση»

Ένδειξη αποφασιστικότητας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής η επιχείρηση «Πηγή ειρήνης», σύμφωνα με τον Κουντρέτ Οζερσάι, εκφράζοντας μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο Facebook την στήριξή του στην στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία. Στήριξη στην επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία εξέφρασε και ο «πρωθυπουργός» Τατάρ, «υπουργοί» της «κυβέρνησης» και σύνδεσμοι ή οργανώσεις εποίκων. Κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής από την αντιπολίτευση.
 
Υπάρχουν δίκαιοι λόγοι γι’ αυτή την επιχείρηση, η Τουρκία θέλει να επιτευχθεί η ασφάλεια των δικών της συνόρων και δεν θέλει να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κλίμα που θα συμβάλλει σε τρομοκρατικές δραστηριότητες. Ως «αναπληρωτής πρωθυπουργός» σε αυτό το θέμα δηλώνω ξεκάθαρα δίπλα στην Τουρκία, ανέφερε ο κ. Οζερσάι.
 
Οι προσευχές μας είναι με τα μεχμετζίκ (στρατιώτες) και τον στρατό, αναφέρει σε δικό του γραπτό μήνυμα ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ εκφράζοντας την στήριξή του στην επιχείρηση «Πηγή ειρήνης». Όπως πάντα ο τ/κ «λαός» είναι δίπλα στην Τουρκίας μας, ανέφερε ο κ. Τατάρ.
 
Η Τουρκία συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια σε διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις που αποτελούν ρίσκο και κίνδυνο για την διεθνή ασφάλεια, ανέφερε στα κατεχόμενα σε δήλωσή του ο Τούρκος «πρέσβης», Αλί Μουράτ Μπαστσιερί.
 
Αναφέρθηκε στις προηγούμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία, την «Ασπία του Ευφράτη» το 2017, τον «Κλάδο ελαίας» το 2018, οι οποίες «καθάρισαν» από τους μαχητές του DEAŞ (Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και της Λεβαντίνης – ΙΚΙΛ) μια περιοχή 4.000 τετρ. χλμ και μπόρεσαν – όπως είπε – να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε εκείνη την περιοχή 360.000 Σύριοι.
 
Τα τελευταία ωστόσο δύο χρόνια, πρόσθεσε, στοιχεία του PYD/YPG στα δυτικά του Ευφράτη προβαίνει σε εχθρικές και παρενοχλητικές ενέργειες, λέγοντας ότι οι τρομοκρατικές απειλές που προέρχονται από την Συρία δεν έχουν σταματήσει.
 
Ο Τούρκος «πρέσβης» αναφέρθηκε σε τούνελ που οι Κούρδοι του PYD/YPG έχουν σκάψει και μέσω αυτών μεταφέρουν πυρομαχικά και εκρηκτικά σε τουρκικό έδαφος τα οποία δίδουν στο ΡΚΚ, αλλά και στην μεταφορά ανταρτών του ΙΚΙΛ που αφήνονται με τον ίδιο τρόπο να περάσουν στην Τουρκία για να προβούν σε τρομοκρατικές – όπως αναφέρει – ενέργειες.
 
Η ύπαρξη τρομοκρατικών – είπε – οργανώσεων που υποστηρίζουν τον διαχωρισμό, αποτελούν απειλή και για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Υπό το φως όλων αυτών, συνέχισε ο κ. Μπαστσιερί στην δήλωσή του, η Τουρκία άρχισε στις 9 Οκτωβρίου την επιχείρηση «Πηγή ειρήνης» με στόχο να επιτύχει την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας, να καταστήσει ανενεργούς τους τρομοκράτες της περιοχής – όπως αναφέρει – και να σώσει τον συριακό λαό που ζει κάτω από την πίεση των τρομοκρατικών.
 
Υποστηρίζει δε ότι η επιχείρηση πραγματοποιείται στη βάση του διεθνούς δικαίου, του δικαιώματος άμυνας που πηγάζει από το άρθρο 51 του Χάρτη των ΗΕ και εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ για τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία, με σεβασμό στην ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.
 
Δεν έχει στόχο, συνέχισε, η Τουρκία στην δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού στην περιοχή των επιχειρήσεων, αλλά να επιστρέψουν στον τόπο τους οι Σύριοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της δραστηριότητας του PYD/YPG, που αποτελεί – όπως υποστήριξε – έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και εθνοκάθαρση.
 
Σε μηνύματα στήριξης της Τουρκίας στην στρατιωτική επέμβαση στη Συρία προέβησαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προέβησαν οι «υπουργοί οικονομίας και ενέργειας» και «γεωργίας και φυσικών πόρων».  

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα