Οι Οικολόγοι στέκονται δίπλα στον Δήμο Αμμοχώστου στην ανατροπή τουρκικών σχεδιασμών

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών στέκεται δίπλα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμμοχώστου στην προσπάθεια που καταβάλλει ούτως ώστε να υπάρξει ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών και επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της πόλης, όπως προνοούν και τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Πρόεδρος του Γιώργος Περδίκης.
 
Ο κ. Περδίκης μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου, τον Αντιδήμαρχο Χρύσανθο Ζανέττου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στα γραφεία του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών στην Λευκωσία.
 
Ανταλλάξαμε απόψεις σε σχέση με τις δυσάρεστες και επικίνδυνες εξελίξεις σχετικά με την κατεχόμενη Αμμόχωστο, είπε ο κ. Περδίκης.
 
«Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών στεκόμαστε δίπλα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμμοχώστου στην προσπάθεια που καταβάλλει ούτως ώστε να υπάρξει ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών και επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της πόλης όπως προνοούν και τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», πρόσθεσε.
 
Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου χαρακτήρισε την συνάντηση ως πολύ καλή και εποικοδομητική.
 
«Έχουμε συζητήσει τρόπους προώθησης του θέματος της Αμμοχώστου, έχουμε κατατοπίσει για τι ενέργειες κάνουμε ως Δήμος Αμμοχώστου εντός και εκτός Κύπρου. Θα επισκεφθούμε την Δευτέρα την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετέπειτα θα έχουμε συνάντηση με Άγγλους βουλευτές. Γίνεται μια προσπάθεια να πάμε στις ΗΠΑ. Ενημερώσαμε γενικά ποιες προσπάθειες κάνει ο Δήμος Αμμοχώστου ούτως ώστε να αποτραπεί ο εποικισμός της περίκλειστης περιοχής, η οποία θα είναι για εμάς το τέλος του κυπριακού προβλήματος», είπε.
 
Σημείωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία του Δήμου Αμμοχώστου με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία καθώς και συντονισμός σε θέματα επισκέψεων του Δήμου στο εξωτερικό.
 
Επίθεση στη Συρία
Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, είπε ο κ. Περδίκης, καταδικάζουμε την επίθεση της Τουρκίας εναντίον του βορειοδυτικού και ανατολικού τμήματος της Συρίας - εκεί που βρίσκεται η αυτόνομη περιοχή των Κούρδων - και εναντίον της Αραβοκουρδικής Συμμαχίας που ήταν αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των τρομοκρατών του ISIS.
 
«Η διεθνής υποκρισία, αναλγησία και αμοραλισμός κρίνεται αυτές τις μέρες στο νότιο Κουρδιστάν στην βόρεια Συρία. Πιστεύουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ούτως ώστε να υπάρξει ευρωπαϊκή και παγκόσμια καταδίκη γι αυτή  την ιταμή τουρκική πρόκληση ενάντια στο διεθνές δίκαιο και στην ανθρωπότητα», σημείωσε.
 
Ανέφερε ότι ο κίνδυνος για αναζωογόνηση των τζιχαντιστών του ISIS είναι υπαρκτός και πολύ σοβαρός λόγω αυτής της επίθεσης της Τουρκίας.
 
«Όλοι αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια εθνοκάθαρσης που φαίνεται να είναι στους σχεδιασμούς της Τουρκίας που θα επηρεάσει άμεσα και τις χώρες μας αφού νέα κύματα από πρόσφυγες θα οδηγηθούν λόγω των τουρκικών ενεργειών προς την Κύπρο, Ελλάδα και ευρύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι αυτό πρέπει να υπάρξουν άμεσες ενέργειες καταδίκης και αποτροπής από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε αυτές τις ενέργειες πρέπει να είναι πρωταγωνιστής η Κυπριακή Δημοκρατία», συμπλήρωσε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»