Διέψευσε τις αναφορές Α. Κυπριανού για τους όρους αναφοράς η Κυβέρνηση

«Σχετικά με δημοσίευμα για τη δήλωση που έγινε σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. ΄Αντρο Κυπριανού μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ότι ζήτησε και η πλευρά μας να συμπεριληφθεί πρόσθετα στους Όρους Αναφοράς το ζήτημα της κατάργησης των εγγυήσεων, πρέπει να διευκρινισθεί ότι δεν αληθεύει κάτι τέτοιο», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Τουναντίον, είπε, η στάση του Προέδρου στη διάρκεια των διαβουλεύσεων με την κα Λουτ, ήταν να παραμείνουν οι Όροι Αναφοράς στη βάση των τριών αξόνων για τους οποίους υπήρξε συναντίληψη του Προέδρου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μ. Ακιντζί από τη συνάντηση στις 9 Αυγούστου, προκειμένου να μην υπάρξουν περιπλοκές και εμπόδια.
 
«Περαιτέρω, με τη σημερινή δήλωση του, δυστυχώς, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όχι μόνο δημιουργεί σύγχυση, αλλά δείχνει να δικαιολογεί και την απαίτηση της τουρκοκυπριακής πλευράς για θετική ψήφο παντού, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το πλαίσιο Γκουτέρες, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραμένει πιστός στην αρχική συμφωνία της 9ης Αυγούστου για αναφορά στο αυτούσιο πλαίσιο Γκουτέρες», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
«Να μην επιδίδονται σε διαστρέβλωση»
«Σχετικά με την απόπειρα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να διαψεύσει τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, επισημαίνουμε ότι είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που δήλωσε στο Εθνικό Συμβούλιο ότι θα ζητούσε, πρόσθετα στους Όρους Αναφοράς, την συμπερίληψη ρητά του ζητήματος της κατάργησης των εγγυήσεων, σε απάντηση της απαίτησης του κ. Ακιντζί για μία ψήφο παντού», ήταν η απάντηση του ΑΚΕΛ.
 
«Υπενθυμίζουμε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι το ΑΚΕΛ υποστήριζε και υποστηρίζει τη σχετική σύγκλιση για την αποτελεσματική συμμετοχή. Για αυτό άλλωστε καλέσαμε επανειλημμένα τον μεν Πρόεδρο Αναστασιάδη να επανέλθει στη σύγκλιση που προνοεί  θετική ψήφο για τη λήψη αποφάσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο και το δε κ. Ακιντζί να επανέλθει στη σύγκλιση που προνοεί ότι, αναφορικά με τα όργανα χαμηλής πολιτικής, θα υπάρχει θετική ψήφος μόνο σε ορισμένα από αυτά και όχι σε όλα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
 
«Μπροστά στην κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται ο τόπος, οι κυβερνώντες καλούνται να μην επιδίδονται στη διαστρέβλωση των θέσεων του ΑΚΕΛ. Δεν εξυπηρετεί πουθενά», κατέληξε το ΑΚΕΛ.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας