Συναγερμός στη Λευκωσία για τις πειρατικές ενέργειες της Άγκυρας-Έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό

Συναγερμό σήμανε στη Λευκωσία η νέα πειρατική ενέργεια της Άγκυρας να στείλει για πρώτη φορά εντός της ΑΟΖ, γεωτρύπανο που αναμένεται να προβεί σε παράνομη γεώτρηση εντός του οικοπέδου επτά, στην καρδιά της κυπριακής ΑΟΖ.
 
Για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο έκτακτη σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας οι ακριβείς ενέργειες της Άγκυρας και μελετήθηκαν τα επόμενα βήματα προς αναχαίτηση των προσπάθειών της, για δημιουργία τετελεσμένων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εισέβαλε στην ΑΟΖ το Yavuz-Άνευ προηγουμένου πρόκληση της Άγκυρας

Η Λευκωσία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ενημερωμένη εδώ και λίγες ημέρες για τις επικείμενες προκλήσεις, επιδόθηκε σε ένα σαφάρι ενημέρωσης ξένων διπλωματών σε μια προσπάθεια να ασκηθούν οι ανάλογες πιέσεις στην Άγκυρα.
 
Μάλιστα, για τις ραγδαίες εξελίξεις η Κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Αθήνα ώστε το θέμα να τεθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Αμερικανό ΥΠΕΞ, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα το Σάββατο, την ίδια ώρα πάντως που το Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε κατευθείαν και το State Department.
 
Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Προεδρικό, αναλύθηκε ο κατάλογος των μέτρων που μπορεί να λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία επικεντρώνεται και πάλι, σε μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπενθυμίζεται πως Γαλλία και Ιταλία, οι χώρες δηλαδή των συμφερόντων των εμπλεκόμενων εταιρειών που αδειοδοτήθηκαν στο Οικόπεδο επτά, διαμήνυσαν πως δεν θα επιτρέψουν να πληγούν τα συμφέροντα των εταιρειών τους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ειδικά η Γαλλία, διαμήνυσε στη Λευκωσία πως δεν θα επιτρέψει ενέργειες που θα επηρεάσουν τις εργασίες της TOTAL στην περιοχή, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για ενδεχόμενη αντίδραση του Παρισιού.
 

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση