Υπερασπίζεται την απόφαση του Νιαζί να ανοίξει γραφείο στα κατεχόμενα το ΑΚΕΛ

Ασπίδα προστασίας γύρω από τον Ευρωβουλευτή του Νιαζί Κιζίλγιουρέκ υψώνει το ΑΚΕΛ αναφορικά με τις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά την εξαγγελία του Τουρκοκύπριου Ευρωβουλευτή για να ανοίξει πολιτικό γραφείο στην κατεχόμενη Λευκωσία.
 
Το ΑΚΕΛ αναφέρεται σε «συνήθεις ύποπτους» τους οποίους καλεί να απαντήσουν, πώς ακριβώς συνιστά αναβάθμιση του ψευδοκράτους το άνοιγμα γραφείου από ένα ευρωβουλευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας-που αποτελούν μέρος της ΕΕ- και σε ακίνητο τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας;».
 
«Καλούνται να εξηγήσουν» προσθέτει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, «γιατί πολεμούν κάθε τι που φέρνει κοντά τις δύο κοινότητες, που ενισχύει την επαφή, την επικοινωνία και το διάλογο μεταξύ των Κυπρίων; Δεν είναι το άνοιγμα γραφείου αλλά αυτές τις εθνικιστικές αντιδράσεις που εκμεταλλεύονται ξένοι και τουρκικοί κύκλοι οι οποίοι θέλουν να προωθήσουν υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναβάθμιση του ψευδοκράτους».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νιαζί: Έξαρση φασισμού οι αντιδράσεις στην πρόταση μου για την τουρκική γλώσσα

 
Οι ίδιοι, συνεχίζει το ΑΚΕΛ, «που δεν αποδέχονταν ένα Τουρκοκύπριο πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές και να εκλέγεται με τη ψήφο Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων σε πολιτειακό αξίωμα, οι ίδιοι που προσποιούνται ότι δεν ξέρουν ότι το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναγνωρίζει δύο επίσημες γλώσσες, αντιδρούν και πάλι».
 
Τέλος το ΑΚΕΛ υπενθυμίζει σε όσους δηλώνουν υπερασπιστές της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι θα πρέπει να την υπερασπίζονται για αυτό που είναι, κοινό σπίτι Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, όχι ένα δεύτερο ελληνικό κράτος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα επιχειρήματα του Νιαζί και το σχόλιο του Φουρλά για την τουρκική γλώσσα στην Ε.Ε.
 
Υπενθυμίζεται ότι στο άνοιγμα του γραφείου του Νιαζί Κιζιλγιουρέκ στα κατεχόμενα, αντέδρασε η ΕΔΕΚ, η οποία εκτιμά πως είναι μια ενέργεια προς τη λανθασμένη κατεύθυνση, «η οποία στην ουσία ενισχύει άμεσα ή έμμεσα τους τουρκικούς σχεδιασμούς για περαιτέρω αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος με τελικό στόχο την αναγνώριση του».
 
Μάλιστα προσθέτει πως δεν είναι καθόλου απίθανο η συγκεκριμένη ενέργεια να αξιοποιηθεί από συγκεκριμένους κύκλους ευρωπαϊκούς και μη, «που στοχεύουν στην προώθηση των προκλητικών τουρκικών σχεδιασμών για αναβάθμιση και αναγνώριση του κατοχικούς καθεστώτος καθώς επίσης και στην δημιουργία συνθηκών που θα ενισχύουν τις παράλογες διεκδικήσεις της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος κατά την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού».
 
Η ΕΔΕΚ απευθύνει έκκληση στον ίδιο τον Νιαζί Κιζιλγιουρές όσο και στην ηγεσία του ΑΚΕΛ να κάνουν δεύτερες σκέψεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντιδράσεις για το άνοιγμα γραφείου του Κιζιλγιουρέκ στα κατεχόμενα
 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον