Άνοιξαν από… νωρίς τη συζήτηση για τις προεδρικές του 2023 Αβέρωφ και Νικόλας

Τα σενάρια για ενδεχόμενες συνεργασίες μεταξύ κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές του 2023, πυροδότησαν νέα κόντρα μεταξύ του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου και του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Η πρωινή αναφορά του Νικόλα Παπαδόπουλου, με αφορμή συνάντησή του με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, ότι οι  πολιτικές συνεργασίες με το ΑΚΕΛ ήταν οι πλέον αποτελεσματικές για τον τόπο άνοιξε πρόωρα τη συζήτηση για ενδεχόμενες συνεργασίες με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να απαντά πως «είναι άστοχο και άσκοπο εν έτη 2019 αν πράγματι το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και όλοι εννοούμε για την κρισιμότητα των καιρών, και συμφωνώ μαζί τους, ότι είναι αβέβαιο το αύριο για την πατρίδα μας, να κοιμούνται κάποιοι και να ξυπνούν και να ασχολούνται το τι θα γίνει το 2023».

«Ας μεριμνήσουμε πρώτα να έχουμε μια Κύπρο επανενωμένη και από κει και πέρα όποιος θέλει ας είναι Πρόεδρος, αν η Κύπρος θα υποφέρει, τα τετελεσμένα θα παγιώνονται και πιο δυσάρεστες εξελίξεις θα ζει ο Κυπριακός Ελληνισμός και ποιος θα ήθελε να είναι Πρόεδρος αυτού του τόπου;», διερωτήθηκε.

Για το σχόλιο ότι οι πιο αποδοτικές συνεργασίες ήταν αυτές του ΔΗΚΟ με το ΑΚΕΛ είπε ότι άκουσε το σχόλιο με έκπληξη. «Το άκουσα και εγώ και μου δημιουργήθηκε μια μεγάλη έκπληξη γιατί μαζί με το Νικόλα Παπαδόπουλο θεωρούσαμε από το 2008-2013 καταστροφική για την οικονομία την διακυβέρνηση Χριστόφια που ήταν μαζί με το ΔΗΚΟ. Τώρα τι άλλαξε και έγινε η πιο αποδοτική;», διερωτήθηκε.
 
Απαντώντας στις δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι ως γενικό σχόλιο συμφωνεί με τον Πρόεδρο ΔΗΣΥ «ότι είναι πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση για τις προεδρικές και εμείς δεν έχουμε μπει σε μια τέτοια συζήτηση με τον οποιονδήποτε και ουδέποτε έχω συζητήσει προσωπικά με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κάτι τέτοιο».

«Δεν είπα ότι είναι οι διακυβερνήσεις αποτελεσματικές, αλλά οι πολιτικές συνεργασίες και είναι ένα γεγονός , αν πάρουμε ιστορικά τις πολιτικές συνεργασίες στην Κύπρο οι πιο αποτελεσματικές συνεργασίες ήταν μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ. Αυτό είναι απλά ένα ιστορικό γεγονός», ανέφερε.
 
Σε παρατήρηση ότι στην οικονομία διαφώνησε το ΔΗΚΟ με το ΑΚΕΛ και οι θέσεις του ήταν πιο κοντά σε αυτές του ΔΗΣΥ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «φυσικά και υπήρχαν και διαφωνίες και αν δεν υπήρχαν διαφωνίες θα ήμασταν τα ίδια κόμματα. Δεν είμαστε τα ίδια κόμματα επειδή έχουμε διαφωνίες, και με την διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ διαφωνήσαμε και αποσυρθήκαμε και διαχωρίσαμε τη θέση μας από την κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη το 2014, επομένως οι διαφωνίες όταν είναι ουσιαστικές ναι οδηγούν και σε τερματισμό συνεργασιών. Εγώ αυτό που έχω πει κατ ‘ επανάληψη είναι ότι ως Δημοκρατικό Κόμμα δεν αποκλείουμε τη συνεργασία με κανέναν».

Δειτε Επισης

Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»
Έδωσαν τα χέρια Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για την απασχόληση αλλοδαπών
Υπ. Ενέργειας: Μετά τη λειτουργία του Great Sea Interconnector η όποια επιβάρυνση
Οι αντιδράσεις κομμάτων για την κρίση στο μέτωπο Ελεγκτή και Εισαγγελίας-Καλεί ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλία το ΑΚΕΛ