Πρόεδρος: Οι όροι αναφοράς συμφωνήθηκαν από την 9η Αυγούστου, κάποιοι υπαναχώρησαν

Οι όροι αναφοράς έχουν συμφωνηθεί ήδη από τις 9 Αυγούστου δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφέροντας ότι προσπαθεί να κρατήσει ένα κλίμα καλής και φιλικής σχέσης με τον Μουσταφά Ακιντζί και πως στον ΓΓ του ΟΗΕ μετέφερε την αποφασιστικότητά του για λύση λειτουργική και βιώσιμη, χωρίς εξαρτήσεις και κηδεμόνες.
 
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη και το ότι «επιδίδεται σε παιγνίδι επίρριψης ευθυνών» και τι μπορούμε να αναμένουμε στη βάση αυτού του δεδομένου. Απάντησε ότι «μέχρι σήμερα, θα έχετε παρακολουθήσει ότι ουδέποτε έχω εμπλακεί σε ένα κατηγορητήριο εναντίον του κ. Ακιντζί για σωρεία υπαναχωρήσεων που μέχρι σήμερα καταγράφονται, προσπαθώντας να κρατήσω ένα κλίμα καλής και φιλικής σχέσης».
 
Αυτό που θέλει να ξεκαθαρίσει είναι ένα, σημείωσε λέγοντας ότι έκανε σαφέστατη για άλλη μια φορά στον ΓΓ, «την πρόθεση, την αποφασιστικότητα, την πολιτική βούληση, την αμετάκλητη, να εργαστώ όπως εργάστηκα και μέχρι το Κραν Μοντανά, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό που να γίνεται αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες, που να είναι πριν και πάνω από όλα λειτουργική για να μπορεί να είναι βιώσιμη, με τη δημιουργία ενός κράτους που να είναι απαλλαγμένο από εξαρτήσεις ή από κηδεμόνες».
 
Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τους όρους αναφοράς και πότε θα έρθει η κα. Λουτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οι όροι είχαν συμφωνηθεί με τον Τ/κ ηγέτη στη συνάντηση που είχαν στις 9 Αυγούστου. «Επιβεβαιώθηκαν κατά την πρώτη μέρα άφιξης της κα. Λουτ, την οποίαν είχαμε ενημερώσει για τις συγκλίσεις που είχαμε πετύχει και η οποία ετοίμασε μια σύντομη κατά τη δική μας επιθυμία δήλωση. Πέραν τούτου, αν κάποιοι υπαναχωρούν, αν κάποιοι θέλουν να τεθούν προαποφασισμένες θέσεις, λυπούμαι πάρα πολύ αλλά δεν μπορώ να συμβαδίσω».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ρευστό σκηνικό στο Κυπριακό με το μπαλάκι στο Γκουτέρες

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»