Κ. Κενεβέζος: Δόρυ και ασπίδα οι αξίες μας

Παρά το νεαρό της ηλικίας της η Κυπριακή Δημοκρατία κατάφερε, μέσα από τις δυσκολίες, να καταστεί παρούσα και συμμέτοχη στις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ανατολική Μεσόγειο και να είναι κομμάτι και συμμαχιών και συνεργασιών που στόχο έχουν την προώθηση της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της ασφάλειας στην περιοχή”. Αυτό δήλωσε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποίησε, το βράδυ της Τρίτης, η Πρεσβεία της Αθήνας στο Μέγαρο Μουσικής για τα 59 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Κενεβέζος πρόσθεσε ότι οι συνεργασίες αυτές γίνονται όχι στη βάση συμφερόντων αλλά στη βάση αρχών που έμαθε, όλα αυτά τα χρόνια, η Κυπριακή Δημοκρατία να υπηρετεί. “Δεν κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία επειδή είμαστε μικροί. Τις ίδιες αρχές και αξίες θα υπηρετούσαμε ακόμα και αν ήμασταν ένα μεγάλο και ισχυρό κράτος”, είπε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχοντας ως δόρυ και ασπίδα τις αξίες αυτές παλεύει για την επίλυση του Κυπριακού με μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας για όλους τους κατοίκους του νησιού, μια λύση που δεν θα αδικεί κανέναν και θα ικανοποιεί τις ανησυχίες όλων. “Επιδιώκουμε την επανέναρξη των συνομιλιών νε στόχο να μην οδηγηθούν εκ νέου σε αδιέξοδο και ναυάγιο. Να είναι καλά προετοιμασμένες και να έχουν προοπτική θετικής κατάληξης γιατί κάθε φορά που οδηγούμαστε σε ναυάγιο, εμείς ήμαστε οι χαμένοι”, σημείωσε ο Κυριάκος Κενεβέζος. 

Ακολούθησε η συναυλία «Περί της ακριβής χώρας…  με τους καταξιωμένους ερμηνευτές  Βασίλη Λέκκα και Κώστα Χατζηχριστοδούλου. Συμμετείχαν η Άντρια Σουρουλλά Θεοδώρου και οι μουσικοί, Ρία Αναστασίου (βιολοντσέλο), Κωνσταντίνος Μακαρίτης (φλάουτο), Βασίλης Παπαδόπουλος (μπουζούκι), Κώστας Χαλλούμας (κοντραμπάσο), Βασίλης Χατζηλούκας (κιθάρα). Στο πιάνο ήταν ο συνθέτης Βάσος Αργυρίδης ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης.

Δειτε Επισης

Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»