Οι μπηχτές Χάσικου για την απουσία των F-16 και η απάντηση του Αγγελίδη

Ως πολιτική απόφαση η οποία λήφθηκε στην Αθήνα, εμφανίζουν οι πληροφορίες την ματαίωση της συμμετοχής ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, για την 59η επέτειο από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτήση δύο μαχητικών είχε διευθετηθεί, ωστόσο μετά από απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού αυτή ματαιώθηκε. Όπως καταγράφει ο δημοσιογράφος της hellasjournal από τις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετίζεται με την πολιτική που θα ακολουθήσει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και θα διαφέρει από αυτήν των προηγούμενων Κυβερνήσεων.
 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τις ενέργειες που ενδεχομένως να εκλαμβάνονται από την Άγκυρα ως προκλήσεις και δεν θα απαντά καν στις αντίστοιχες τουρκικές ενέργειες, μια πολιτική, που σύμφωνα με τον Κύπριο δημοσιογράφο, μεταφράζεται ως πολιτική των «ήρεμων νερών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Εντυπωσίασαν ΛΟΚατζήδες και ΟΥΚάδες-Τα συνθήματα και οι νέες τους στολές
 
Πάντως με ανάρτηση του στο twitter ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, επεσήμανε με ανάρτηση του στο twitter πως «η ματαίωση συμμετοχής ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών στην παρέλαση δεν είναι κάτι επιλήψιμο. «Είναι επιλήψιμη», συνέχισε ο Σωκράτης Χάσικος, «η εξαγγελία μέσω διαρροών ότι θα συμμετάσχουν.

 

 

 

 

 

 

«Και ο νόων νοείτο. Σίγουρα από την μη έλευση κάποιος υπέρτερος σκοπός εξυπηρετήθηκε», έγραψε ο κ. Χάσικος.
 
Την ίδια ώρα κάποιες πληροφορίες θέλουν την ματαίωση της συμμετοχής των F-16 στην παρέλαση, να σχετίζεται με τη διεξαγωγή της άσκησης «Παρμενίων» και την δυσκολία που αυτή δημιούργησε στον προγραμματισμό των πτήσεων των μαχητικών αεροσκαφών.

 

 

 

 

 

 

 

Ερωτηθείς για τη μη κάθοδο των αεροσκαφών στην Κύπρο, ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, δεν θέλησε να απαντήσει για τους ακριβείς λόγους, ωστόσο διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν την Άγκυρα να απειλεί την Ελλάδα με αναχαίτιση τους.

 

 

 

 

 

 

 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Άλφα, ο υπουργός είπε: «όχι δεν απείλησε η Τουρκία, δεν ευσταθεί. Λέγονται διάφορα, όμως δεν μπορούμε να σχολιάζουμε τα πάντα»,
 
 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια