Τρίτη 7 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μεγάλωσαν οι ελιές που φύτεψαν οι Χριστόφιας-Ταλάτ το 2009 (pics)

  21/09/2019 10:02
Μεγάλωσαν οι ελιές που φύτεψαν οι Χριστόφιας-Ταλάτ το 2009 (pics)

Μεγάλωσαν οι ελιές που φύτεψαν οι Χριστόφιας-Ταλάτ το 2009 (pics)

  21/09/2019 10:02
Διττό μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης αλλά και την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος, στέλνει η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζπαμπεθ Σπέχαρ.
 
Η κ. Σπέχαρ τιμά τη σημαντική, όπως τη χαρακτηρίζει, χειρονομία των τότε ηγετών να φυτέψουν δύο ελιές, ως ένδειξη της δέσμευσής τους για ειρήνη στην Κύπρο.
 
?NIOOAOAOIIAIC ?ANEI?C - CIUIAIA AEIC - EAOEUOEA

Για την ιστορία τα δύο δεντράκια φυτέψαν στις 15 Οκτωβρίου του 2009, στο προαύλιο των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο τότε ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
 

«Σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, έχω την τιμή να σας παρουσιάσω αυτή την πλάκα στο ίδιο σημείο. Αυτά τα ακμάζοντα δέντρα», σημειώνει η κ. Σπέχαρ, «δεν είναι μόνο σύμβολα συμφιλίωσης, αλλά μας υπενθυμίζουν πως πρέπει να προστατεύσουμε τη φύση».
 

«Αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όταν αποφάσισε να επικεντρώσει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης στην κλιματική αλλαγή και στη διατήρηση της φύσης ως ενός τρόπου προστασίας και προώθησης της ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο», σημειώνει στο μήνυμα της η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας