Μεγάλωσαν οι ελιές που φύτεψαν οι Χριστόφιας-Ταλάτ το 2009 (pics)

Διττό μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης αλλά και την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος, στέλνει η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζπαμπεθ Σπέχαρ.
 
Η κ. Σπέχαρ τιμά τη σημαντική, όπως τη χαρακτηρίζει, χειρονομία των τότε ηγετών να φυτέψουν δύο ελιές, ως ένδειξη της δέσμευσής τους για ειρήνη στην Κύπρο.
 
Για την ιστορία τα δύο δεντράκια φυτέψαν στις 15 Οκτωβρίου του 2009, στο προαύλιο των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο τότε ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
 
«Σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, έχω την τιμή να σας παρουσιάσω αυτή την πλάκα στο ίδιο σημείο. Αυτά τα ακμάζοντα δέντρα», σημειώνει η κ. Σπέχαρ, «δεν είναι μόνο σύμβολα συμφιλίωσης, αλλά μας υπενθυμίζουν πως πρέπει να προστατεύσουμε τη φύση».
 
«Αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όταν αποφάσισε να επικεντρώσει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης στην κλιματική αλλαγή και στη διατήρηση της φύσης ως ενός τρόπου προστασίας και προώθησης της ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο», σημειώνει στο μήνυμα της η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα